Zonnewagen levert energie aan Pokémon-jagers

De zonnewagen van de KULeuven-ingenieurs op de Grote Markt.
Foto Vertommen De zonnewagen van de KULeuven-ingenieurs op de Grote Markt.
Op een Pokémon GO Hunt in Leuven konden de spelers hun smartphone gisteren opladen via de zonnewagen van het Punch Powertrain Solar Team. Zo speelden de ingenieurs van de KULeuven gretig in op de hype rond Pokémon GO.

"Doordat de batterij van je smartphone snel leeg loopt tijdens het spelen van het spel, nemen veel Hunters een externe oplaadbatterij mee. Voor de andere spelers, staan de ingenieurs van het Punch Powertrain Solar Team klaar om hen uit de nood te helpen. Door meerdere laadmogelijkheden te voorzien op de zonnewagen is het mogelijk om de smartphone op te laden via de zon. Pokémon GO is bijzonder populair bij studenten. Door deze actie hier in Leuven te doen, laten we hen kennis maken met alternatieve vormen van energie", zegt Joachim Verheyen, team manager van het Punch Powertrain Solar Team.


Het Punch Powertrain Solar Team is ondertussen ook volop bezig aan de bouw van een nieuwe zonnewagen om deel te nemen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2017 in Australië, het WK voor zonnewagens. (BMK)