Zomerfestival Habitat viert vijfjarig bestaan

Habitat Festival in Leuven
credits Jurian Cuypers Habitat Festival in Leuven
Op zaterdag 3 augustus vindt in Alma 3 in Leuven de vijfde editie plaats van Habitat festival. De organisatie laat deze gebeurtenis niet zomaar voorbij gaan en voorziet een extra feestelijke jubileumeditie.

“Dit jaar zullen de drie podia speciaal ontworpen worden door jonge architecten, in plaats van dat we tenten zouden huren. Verder gaat er een mooie constructie geïnstalleerd worden op het terrein die de beek overbrugt. Op productioneel vlak wordt alles een niveau hoger getrokken”, zegt Dries Vrebos, die al vijf jaar mee in het organisatieteam zit. 

De affiche van Habitat festival wordt ook dit jaar goed gevuld met internationale namen zoals Lipelis (Rus.), Kornél Kovács (Zwe.), Kahn (UK), Pinch (UK) en jong talent uit Leuven zoals Fred Gata & Milli & Ru§h en Mélomane. Ook Mbegu Messenjah, Grover, Vault Crew en Drama Club Records tekenden al present voor de vijfde jubileumeditie. Habitat festival biedt een combinatie van muziek, kunst en interessante talks door jong talent. Daarnaast vind je er ook openluchtexposities en heerlijke foodtrucks. 

Duurzaamheid

De Leuvense jongeren die het festival volledig zelf organiseren zetten extra in op duurzaamheid. Je zal op Habitat festival dus uitsluitend drinken uit herbruikbare bekers en vegetarische gerechten eten. “Het jong team gaat aan de slag met een festivalbudget en een hele hoop frisse ideeën. Ze worden hierbij vakkundig begeleid door MIJNLEUVEN. Het doel? Een fantastisch festival neerzetten en onderweg leren hoe dat moet”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina.

Habitat is een project van MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad Leuven, in samenwerking met KU Leuven en Leuvenement vzw.

Praktisch

Habitat festival gaat door op zaterdag 3 augustus van 14 uur tot middernacht in Alma 3, Steengroevenlaan 3, 3001 te Heverlee. De inkom is gratis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.