Zinloos geweld leidt tot zes maanden cel

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven
Twee broers uit Aarschot werden door de Leuvense strafrechter tot zes maanden cel en 800 euro boete veroordeeld nadat ze overgingen tot zinloos geweld op een fietser. Op 6 maart 2018 duwden beiden een man van zijn fiets in de Brusselsestraat in Leuven, ze gaven hem meerdere stampen en slagen en verdwenen met zijn rugzak en portefeuille. Nadat het slachtoffer hen achterna zat, gaven ze hem hun op laffe manier veroverde buit terug.

Twee onafhankelijke getuigen zagen hoe beiden, onder invloed van alcohol, zonder enige aanleiding een man van zijn fiets duwden en hem op meerdere stampen en meppen trakteerden. Ze brachten ook schade toe aan zijn fiets. Het slachtoffer kon pas zijn gestolen rugzak en portefeuille heroveren nadat hij beiden met succes achtervolgde.

“Beiden hebben een ongunstig strafregister en zijn al veroordeeld voor gelijkaardige zaken, zoals drug-, alcohol en geweldgerelateerde feiten. Ze geven geen blijk van schuldinzicht en de opgelopen veroordelingen konden niet verhinderen dat ze zich opnieuw schuldig maakten aan ernstig strafbare feiten. Een werkstraf of probatievoorwaarden opleggen, is daarom niet opportuun. Bovendien zou dit leiden tot een onvoldoende bewustwording van de ernst van de feiten. Een celstraf en een boete zijn de enige efficiënte manier om recidive te vermijden en paal en perk te stellen aan dergelijk gedrag”, viel uit het vonnis op te maken. Buiten de celstraf en de boete moeten ze hun slachtoffer om en bij de 3.000 euro schadevergoeding betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.