Zij organiseerden de Leuvense klimaatmars

Raphaëlle De Coen (links) en Floor Devesse (rechts) zetten met hun team KlimaLeuven hun schouders onder de Leuvense klimaatmars.
Joel Hoylaerts / Photonews Raphaëlle De Coen (links) en Floor Devesse (rechts) zetten met hun team KlimaLeuven hun schouders onder de Leuvense klimaatmars.

De 16-jarige Raphaëlle De Coen, vijfdejaarsstudente van het Heilig Drievuldigheidscollege, organiseerde samen met een tiental andere mensen van KlimaLeuven de klimaatmars. “Niet iedereen geraakt zomaar in Brussel, dus wilden wij de Leuvenaars een kans geven om hun stem te laten horen. Ikzelf ben al sinds mijn 14de druk bezig met het klimaat. Toen ben ik bewust gaan lezen over wat wij kunnen doen om het klimaat te verbeteren. Sindsdien eet ik zo weinig mogelijk vlees, draag ik tweedehandskledij, gebruik ik geen plastic flesjes en ga ik met de fiets naar school.”

Anuna en Kyra

Daar sluit Floor Devesse (17), vijfdejaarsstudente van het Sint-Albertus College, zich bij aan. Na de eerste mars in Brussel zijn wij naar KS Leuven gestapt (de scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs in Leuven). Wij wilden erg graag hetzelfde doen in Leuven en Anuna en Kyra hebben laten weten dat ze maar al te graag mee komen betogen. Ik heb dit eigenlijk altijd van thuis uit meegekregen. Wij zijn bewust bezig met het klimaat. Ik ben vegetarisch en ga met de fiets overal naartoe”, zo vertelt Floor. Tijdens de mars door de Leuvense binnenstad liepen de organisatoren van KlimaLeuven de hele tijd vooraan. Zij zorgden er mee voor dat de betoging in goede banen werd geleid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.