Zestiger heeft het gemunt op advocate ex-vrouw

Een 65-jarige Leuvenaar riskeert zes maanden cel omdat hij na de scheiding de advocate van zijn ex begon lastig te vallen. De vader van vijf kinderen voelde zich na de vechtscheiding 'gepluimd'."

Om dat duidelijk te maken begon hij de Leuvense advocate van zijn ex eind 2015 lasterlijke brieven en doodsbedreigingen te sturen.


Zo smeerde hij ook haar gevel met vruchtensap in, stak wijnstoppen en bierviltjes in haar bus of kieperde opengescheurde vuilniszakken voor haar deur.

Gewichtige taal

In zijn brieven gebruikte hij gewichtige taal waarin hij het had over 'u gaat mee naar de hel', 'een kalasjnikov kost maar 500 euro', 'of wat denk je van misschien wat zuur?' De advocate zag de man zijn gedrag als stalking. De procureur vroeg zes maanden cel en 600 euro. "Ik denk dat iedereen ook gebaat is bij voorwaarden voor de man", aldus de aanklager. Volgens zijn advocate lijdt de man aan een autismespectrumstoornis. Via de brieven wou hij de advocate duidelijk maken dat hij geen geld meer had.

Onderhoudsgeld

"Maar de smeekbeden werden bedreigingen. Het was een zware vechtscheiding waarbij de vrouw onderhoudsgeld heeft verkregen voor de vijf kinderen. Er werd een beslag van 40.000 euro gelegd op het pensioen van mijn cliënt", aldus de advocate.


De zestiger verzekerde de rechter dat het niet meer zou gebeuren. Vonnis volgt over een maand. (KAR)