Zesde editie Levensloop Leuven mikt op recordbedrag

Levensloop in Leuven haalt 217 533 euro binnen voor de Stichting tegen Kanker. foto rv
foto rv Levensloop in Leuven haalt 217 533 euro binnen voor de Stichting tegen Kanker. foto rv
217.533 euro, dat bedrag werd afgelopen weekend ingezameld op de zesde editie van Levensloop in Leuven, het loop- en wandelevenement ten voordele van de Stichting Tegen Kanker. Volgens de organisatie de aanloop naar een recordbedrag.

64 teams, met bijna 2.700 lopers, namen deel aan het evenement op de terreinen van het Heilig Hartinstituut in Heverlee. “Het was een topeditie op alle vlakken! Er waren meer deelnemers in vergelijking met vorige jaren en ook naar vechters toe was het een recordeditie. Vanaf nu kunnen mensen en bedrijven nog een maand lang geld doneren of een gift doen en daarna weten we het uiteindelijke bedrag. In 2015 werd er in totaal een recordbedrag van 231 000 euro ingezameld, maar het ziet er naar uit dat we dat bedrag dit jaar zullen overschrijden en naar een recordopbrengst gaan”, zegt voorzitter Hugo Lachi.

Estafette

Levensloop is een feestelijk loopevenement dat volledig draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Gedurende 24 uur moeten teams elkaar aflossen, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Minstens één persoon van elk team moet steeds op de piste staan. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. De organisatie benadrukt dat het dus zeker geen competitie is.

Ondanks de hevige onweersbuien elders in het land, waren de weergoden in Leuven beter gezind. “De zusters Annuntiaten, die nog altijd eigenaar zijn van het domein in Heverlee, hebben een gebedje gedaan om regen te vermijden”, klinkt het bij voorzitter Hugo Lachi. De organisatie heeft een contract van vijf jaar met de zusters. De volgende drie edities zullen dus eveneens plaatsvinden op de terreinen van het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Wie nog een gift wil doen kan dat via www.levensloop.be  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.