Exclusief voor abonnees

Zes moordenaars eisen mogelijkheid om online les te volgen aan KU Leuven: “We vragen geen studiebeurs, alleen pc met internet”

Vlnr: Koen Claes, Marc Van Overschelde, Paul Pieters, Ezra Van Herzeele, Rudy Machiels, David Boeckx
Belga, PhotoNews, Marc Baert Vlnr: Koen Claes, Marc Van Overschelde, Paul Pieters, Ezra Van Herzeele, Rudy Machiels, David Boeckx
Zes gevangenen uit Leuven-Centraal - van wie er vijf vastzitten voor moord en één voor doodslag - eisen de mogelijkheid om online les te volgen aan de KU Leuven. Omdat Justitie weigert, stappen ze nu naar de rechter. "We vragen geen studiebeurs, maar simpelweg toegang tot een computer en internet", zegt hun advocaat. Als zijn cliënten hun slag thuishalen, kan dat serieuze gevolgen hebben voor het Gevangeniswezen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Helga Geuens

  Eisen?Niks te eisen.Schoon braaf zijn,ja.Dan kunnen wij ook van alles eisen.Krijgen is weer wat anders

 • Julien Van Wonterghem

  Niets te eisen. Zwijgen en luisteren of ge kunt een paar weken in een isolement. Jullie slachtoffers mochten ook niks vragen. Gewoonweg vermoord. Eigenlijk mogen jullie nooit meer vrij komen.

 • FREDDY VAN ERP

  Als je daar bent heb je niets te eisen maar wel te vragen!

 • peter destoop

  "simpelweg toegang tot het internet". zegt de advokaat. Alsof het niets is. Waarom ze geen avondles laten volgen aan de unief. Ze zitten toch in Leuven ? Ze zitten niet op hotel he, ze zitten in de gevangenis MENEER de advokaat. Ze hebben helemaal niets te eisen.

 • Ludo Hermans

  Weten ze wat de hardwerkende zorgsector vandaag eist, en niet zal krijgen?