Zaterdag eerste editie van Comedy Festival

Nieuwe vzw Hoover-Ladeuze pakt uit met Johnny Trash en Raf Coppens

Op zaterdag 6 oktober organiseert de nieuwe handelsvereniging Hoover-Ladeuze de eerste editie van het Delirium Comedy Festival. Verschillende toppers van de Belgische comedy zakken af naar het Ladeuzeplein en het H. Hooverplein. “Met de vernieuwing van beide pleinen was het hoog tijd voor een handelsvereniging. Het Comedy Festival is ons eerste grote wapenfeit”, zegt voorzitter Karen Vanderstappen.
Onder meer Karen Vanderstappen, Bieke van Dieren en David Nys David zijn de drijvende krachten achter het Delirium Comedy Festival.
Vertommen Onder meer Karen Vanderstappen, Bieke van Dieren en David Nys David zijn de drijvende krachten achter het Delirium Comedy Festival.

Het Ladeuzeplein en het H. Hooverplein ondergingen de voorbije maanden een ware metamorfose en dat gegeven brengt meteen schwung in de lokale handel. De horecazaken en de handelaars op beide pleinen groeiden –net zoals de pleinen zelf - dichter naar elkaar toe wat leidde tot de oprichting van vzw Hoover-Ladeuze. “We willen met Hoover-Ladeuze enerzijds meer inspraak op het beleid in onze buurt om zo tot een win-win-situatie te komen maar we willen als vzw ook de drijvende kracht zijn achter nieuwe initiatieven. Op die manier willen we als handelsvereniging een bijdrage leveren aan de beleving van de Leuvenaars en de bezoekers op de vernieuwde pleinen die ons letterlijk en figuurlijk verbinden”, zegt secretaris en uitbaatster van SO Bieke van Dieren die kan rekenen op de financiële expertise van Theo Elsen als penningmeester.

Het Comedy Festival is ons eerste wapenfeit maar zeker niet het laatste

Karen Vanderstappen, vzw Hoover-Ladeuze

De nieuwe handelsvereniging toont al meteen de nodige ambitie om ook hun pleinen op de Leuvense festivalkalender te zetten. En omdat er al muziekfestivals genoeg zijn in de stad en omdat er ook al eens gelachen mag worden in Leuven pakt Hoover-Ladeuze nu uit met het Delirium Comedy Festival. “De eerste editie vindt plaats nu zaterdag 6 oktober tussen 11 en 21.30 uur”, zegt Karen Vanderstappen, uitbaatster van brasserie Den Beiaard en voorzitter van Hoover-Ladeuze.. “Het Comedy Festival is ons eerste grote wapenfeit en we leggen de lat meteen hoog. Op de affiche onder meer toppers zoals Begijn Le Bleu en Raf Coppens. Ook Leuvenaar Johnny Trash en nog vele anderen zullen van de partij zijn op ons festival. Verder voorzien we grappige randanimatie en een free podium.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.