Zanger Stef Willems (Frimout) lanceert vanavond Quaran-Tien om te Zien: “Willy ‘The Godfather’ Sommers mocht niet ontbreken”

De Leuvense muziekgroep Frimout op het podium in betere tijden.
Danny Wagemans De Leuvense muziekgroep Frimout op het podium in betere tijden.
De Leuvense muziekgroep Frimout blaast Tien om te Zien nieuw leven in. Vanavond organiseert zanger Stef Willems van de band Frimout een online muziekprogramma met de veelzeggende naam Quaran-Tien om te Zien. “Tien topartiesten van de Belgische muziekscène zullen live en online een nummer spelen. En uiteraard is Willy Sommers een van hen, want hij is ‘The Godfather’ van de originele Tien om te Zien.”

Muzikaal Vlaanderen beleeft barre tijden. Het podium is weliswaar geen verboden terrein in deze coronatijd, maar wat blijft er nog over van een artiest zonder publiek? Inspiratie uiteraard, en die tonen de onze artiesten geregeld vanuit hun ‘kot’. Het is lang niet hetzelfde als liveoptreden voor een publiek, maar het is beter dan niets. 

Ik ontvang mijn muzikale gasten voor een babbel, waarna ze een akoestische versie van een van hun liedjes spelen voor de kijkers

Stef Willems (Frimout)

En aangezien er weinig tot geen perspectief wordt geboden voor concerten, festivals en alles wat er op lijkt, moeten artiesten de grenzen van hun creativiteit opzoeken om zich te tonen aan de wereld. De Leuvense zanger Stef Willems – bekend van de groep Frimout – ging gedreven aan de slag en komt nu aandraven met een nieuw concept: Quaran-Tien om te Zien. Een alternatieve versie van het legendarische muziekprogramma, zeg maar.

Studio Manhattan Noord

“Door de coronacrisis zit muzikaal Vlaanderen deze zomer thuis. Alle optredens zijn geannuleerd en veel muzikanten zitten met hun handen in het haar”, vertelt Stef Willems. “Ik wou actie ondernemen voor mijn collega’s en daarom organiseer ik vanavond vanuit mijn garage een alternatieve versie van Tien om te Zien. Welgeteld tien topartiesten uit diverse genres van de Belgische muziekscène zullen live – online uiteraard – een nummer spelen in een muziektalkshow. Ik ontvang mijn muzikale gasten voor een babbel, waarna ze een akoestische versie van een van hun liedjes spelen voor de kijkers. Om 20.30 uur beginnen we eraan in mijn garage, die ik voor de gelegenheid graag omschrijf als Studio Manhattan Noord, uiteraard als verwijzing naar de Leuvense studio waar Tien om te Zien destijds werd opgenomen.”

Stef Willems van Frimout en Willy Sommers.
RV Stef Willems van Frimout en Willy Sommers.

Wie Tien om te Zien zegt, denkt uiteraard meteen aan Willy Sommers. Als presentator zong hij geregeld in het muziekprogramma van VTM en Willy mocht dan ook niet ontbreken op de affiche van Quaran-Tien om te Zien. “Hij heeft een optreden bevestigd en zal akoestisch een van zijn grootste hits spelen. Ook Gene Thomas, een van de toppers van het pas afgelopen seizoen van Liefde voor Muziek, is van de partij met ‘Mij en m’n gitaar’. 

De bedoeling is om kijkers ongeveer 90 minuten lang alle coronamiserie te laten vergeten. Ik ben er zeker van dat we hen met deze affiche zowel kunnen ontroeren als laten lachen

Stef Willems (Frimout)

“Verder krijgen we ook Jan De Campenaere van Venus in Flames en Lindenaar Pieter Schrevens van Five Days te zien en te horen. Nog andere artiesten die deelnemen, zijn Kris Ratiau (The Voice van Vlaanderen en Broncko, red.), Amaryllis Temmerman en 2Romance. Joe Hardy rond het muziekfeest af. Zelf speel ik ook een liedje. Ik ben de dag na de uitzending jarig en wil die heuglijke gelegenheid met dit initiatief in stijl vieren. Ik ben ontzettend blij met deze line-up. De bedoeling is om kijkers ongeveer 90 minuten lang alle coronamiserie te laten vergeten. Ik ben er zeker van dat we hen met deze affiche zowel kunnen ontroeren als laten lachen.”

Wie Quaran-Tien om te Zien vanavond vanaf 20.30 uur live wil volgen, kan surfen naar www.facebook.com/frimoutband en www.youtube.com/frimoutband

Herbeleef de hoogdagen van Tien om te Zien met deze video van Willy Sommers uit 1989. Bron beelden: Pascal Samijn
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.