Yusuf en Lingerwalt wonen tijdelijk in STUK

In augustus biedt STUK onderdak aan Yusuf en Lingerwalt, twee jonge Leuvenaars die furore maken in de electroscene. Yusuf maakt in het Huis voor Dans, Beeld & Geluid in de Naamsestraat een nieuwe live show terwijl Lingerwalt zich aan improvisaties gaat wagen.
In augustus biedt STUK onderdak aan Yusuf en Lingerwalt, twee jonge Leuvenaars die furore maken in de electroscene.
STUK In augustus biedt STUK onderdak aan Yusuf en Lingerwalt, twee jonge Leuvenaars die furore maken in de electroscene.

Van 5 tem 25 augustus resideert Leuvenaar Yusuf in STUK in Leuven. De jonge wolf die bekendheid geniet in de elektroscene gaat er werk maken van een nieuwe audiovisuele live show die op 27 september in première gaat op STUK START. Vanaf 10 augustus krijgt het Leuvense kunstencentrum ook soundscaper en technotherapeut Lingerwalt op bezoek voor een tijdje. Hij brengt uiteindelijk op 10 oktober tijdens Inuit Labo sfeervolle improvisaties op maat van het prachtige houten auditorium van STUK. Tijdens Inuit Labo krijgt Lingerwalt overigens het gezelschap van drie andere Belgische pletwalsen die alle muren tussen rock en rave slopen.

STUK START

Volgens de creatieve geesten achter STUK belooft STUK START een bijzonder evenement te worden dat bovendien gratis wordt aangeboden aan het publiek. “Met onder meer Yusuf, 90's rave (op Decap orgel), BLOW 3.0, Rizan Saïd, Zoë McPherson, KI/KI krijgen de mensen10 live acts, 4 immersieve sound- en laserinstallaties en 2 stomende club nights op 26 en 27 september”, klinkt het. “Alvast een kleine preview: er knalt nineties rave uit een Decap-orgel, de gemaskerde saxofonisten van Blow 3.0 jagen het kwik de hoogte in met hun opzwepend electrojazz en de Amsterdamse KI/KI blaast het dak van de Ensemblezaal. Elektroveulen Yusuf en Keyboard King Rizan Saïd (van Omar Souleyman) mogen dan weer de kroon op dit dampende feestje zetten. Vanaf augustus is de volledige line-up bekend op de website www.stuk.be.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.