Wintertijd speelt in op populariteit vintage

De Wintertuin op de Grote Markt is dit jaar nog groter.
Foto Vertommen De Wintertuin op de Grote Markt is dit jaar nog groter.
Vanaf vanavond kan je in Leuven vier weken lang genieten van hartverwarmende winteractiviteiten op Wintertijd. "Op tal van locaties in de stad is er vanalles te beleven", zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina.

"De wintertuin op de Grote Markt kreeg een nieuw ontwerp met meer ruimte en een kleine schapenweide. Ook de herberg van Le Petit Chef staat er weer. Deze winter tovert de kleine kok een heerlijk dessert op je bord in de vorm van een nieuwe 3D-lichtprojectie die werd ontworpen door het Leuvense collectief Skullmapping. Parcum en Museum M bieden dan weer interessante tentoonstellingen aan tijdens de eindejaarsperiode. In de Brabanthal kunnen kinderen zich tot slot uitleven op de attracties van de jaarlijkse Winterspeeltuin. En zoals de traditie het wil, is er natuurlijk ook de Eindejaarscorrida voor de sportievelingen", somt schepen Vansina op.


Opmerkelijk is dat Wintertijd dit jaar ook inspeelt op de populariteit van vintage. Liefhebbers moeten van vrijdag 15 tot zondag 17 december afzakken naar park De Bruul. "Radio Modern slaat zijn tenten op voor een 'bal populaire'. Je waant meteen terug in de fifties. Zaterdag is het dan weer tijd voor Rockabilly Rumble met bands, dj's en een burlesk-danser. Afsluiten doen we op zondag met Radio Bambino, een retro circus met topentertainment voor kids een hun ouders. Naar goede gewoonte is er aan De Bruul ook het Foodtruck Fiesta", besluit schepen Vansina.


Meer info: www.wintertijdinleuven.be en www.mleuven.be. (BMK)