Wintertijd pakt uit met 'hartverwarmende' André Brasseur

Kunstenaar Pieter Janssens bij de herberg.
Foto Vertommen Kunstenaar Pieter Janssens bij de herberg.
Wintertijd is ondertussen een vaste waarde naast de traditionele Leuvense Kerstmarkt. Ook dit jaar wordt de Grote Markt omgetoverd tot een magische wintertuin. "Inclusief kunstzinnige herberg", zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V). "Een ander hoogtepunt wordt ongetwijfeld de spiegeltent met een optreden van André Brasseur."

De winter is in aantocht en dat zullen de Leuvenaars -en uiteraard ook de toeristen- geweten hebben. Net zoals de voorbije jaren is dit jaar ook Wintertijd van de partij. Vier weken lang wordt Leuven ondergedompeld in de kerstsfeer met tussen 7 december en 7 januari meer dan 30 activiteiten op het programma. "De grote publieksstrekker is natuurlijk de Leuvense kerstmarkt die bekend staat als één van de gezelligste in Europa. Maar ook Wintertijd biedt de bezoekers een verrassend programma. Blikvanger dit jaar is opnieuw de Wintertuin. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een sfeervolle groene oase in de stad en staat symbool voor een verdere 'ingroening' van onze stad," vertelt schepen Dirk Vansina (CD&V). "Nieuw in de Wintertuin is de kunstzinnige herberg waar je dagelijks kan genieten van een humoristische 3D-projectie ontworpen door de Leuvense kunstenaar Pieter Janssens. Tijdens deze lichtprojectie tovert 'Le Petit Chef' een verrassende maaltijd op tafel."


Na het succes van vorig jaar krijgt ook Foodtruck Fiesta een vervolg. In Park De Bruul kan je proeven van Grieks, Koreaans en Italiaans streetfood, maar ook haute dogs, firebread en diverse desserts. "En na een bezoek aan de Foodtruck Fiesta kan je terecht in de mooie spiegeltent. Daar maken de Belpop Bonanza boys Jan Delvaux en Jimmy Dewit ( DJ Bobby Ewing) het mooie weer."

Spiegeltent

André Brasseur zal in de spiegeltent een hartverwarmend concert geven met stads-DJ Jimmy Dewit en Jan Delvaux als fans van het eerste uur. "Tegen dan zal André 77 jaar jong zijn, een beetje de oudste hipster van ons land", aldus Jimmy Dewit en Jan Delvaux. "We organiseren ook een muziekquiz over de Leuvense muziekgeschiedenis en doen een


exclusieve Belpop Leuven."


Om een bezoek aan Wintertijd en de Kerstmarkt nog gemakkelijker te maken, legt de stad van 8 december tot en met 24 december twee gratis pendelbussen in. Eentje van de Vaartkom naar het centrum van de stad en eentje van de Philipssite tot aan de kerstmarkt.


Meer info: www.wintertijdinleuven.be. (BMK)