Wijgmaalbrug niet toegankelijk tussen 6 en 8 april

Wijgmaalbrug gaat enkele dagen dicht voor werkzaamheden.
vertommen Wijgmaalbrug gaat enkele dagen dicht voor werkzaamheden.
De Wijgmaalbrug over het Kanaal Leuven-Dijle zal van maandagochtend 6 april tot woensdagochtend 8 april niet toegankelijk zijn voor verkeer. De brug gaat even buiten dienst voor een onderhoud.

De oplegtoestellen van de brug worden vervangen en de corrosiegevoelige zones krijgen een anti-corrosiebehandeling. “Onderhoudsaannemer Artes-Roegiers zal in opdracht van De Vlaamse Waterweg de versleten oplegtoestellen van de brug -de punten waarop het brugdek rust- vervangen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, gaat de brug omhoog om vervolgens vastgezet te worden. Zowel het gemotoriseerde verkeer als de zwakke weggebruiker moet van maandagochtend 7 uur tot woensdagochtend 7 uur een omleiding volgen via de Wijgmaalsesteenweg en de Schuiteniersbrug. De nodige signalisatie zal uiteraard worden voorzien”, zegt Carolien Peelaerts, communicatieverantwoordelijke Regio Centraal bij De Vlaamse Waterweg.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.