Werken Vaartkombrug lopen voor de derde keer vertraging op

De opening van de nieuwe brug aan de Vaartkom is verplaatst naar midden augustus
Vertommen De opening van de nieuwe brug aan de Vaartkom is verplaatst naar midden augustus
De opening van de nieuwe Vaartkombrug – of beter gezegd de Marie Thumas-Durieux-brug – wordt voor de derde keer uitgesteld. De opening staat nu gepland voor midden augustus, na het bouwverlof.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat de vertragingen van de werken aan de Vaartkombrug te wijten zijn aan de slechte weersomstandigheden van de voorbije twee maanden. Door het slechte weer in mei en juni werden de laatste asfalteringswerken noodgedwongen uitgesteld. Met het bouwverlof op komst zullen die laatste afwerkingen dus niet op tijd klaar zijn en wordt de opening uitgesteld tot na het bouwverlof. De allereerste opening van de brug werd al voorzien in oktober 2018, die datum werd dan verlaat naar juni 2019 en nu wordt deze voor de derde maal uitgesteld naar midden augustus.

De nieuwe Vaartkombrug komt er zodat auto’s een gemakkelijke verbinding krijgen tussen het Engels Plein en het Joanna-Maria Artoisplein, met als doel de omgeving van het Engels Plein autoluwer te maken. Fietsers en voetgangers krijgen een aparte strook. Op de vorige gemeenteraad werd er voorgesteld om de Vaartkombrug de nieuwe naam de Marie Thumas-Durieux-brug te geven, vernoemd naar de vrouw achter de voormalige conservenfabriek aan de Kolonel Begaultlaan aan de Vaart. De nieuwe naam zal officieel blijken op de opening midden augustus.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.