Weinig tot geen hinder voor openbaar vervoer tijdens oudejaarsnacht

De Lijn garandeert dat de feestbussen zullen rijden op oudjaar.
Vertommen De Lijn garandeert dat de feestbussen zullen rijden op oudjaar.
Het openbaar vervoer van De Lijn zal tijdens oudejaarsnacht weinig tot geen hinder ondervinden als gevolg van de vijfdaagse staking van ACOD. “Meer dan 300 chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn staan klaar om vlot en veilig vervoer te kunnen bieden op oudejaarsnacht”, klinkt het bij De Lijn.

Weinig tot geen hinder voor het openbaar vervoer tijdens oudejaarsnacht. Dat is goed nieuws want door de vijfdaagse staking van de socialistische vakbond ACOD werd er wel hinder verwacht. “Meer dan 300 chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn staan klaar om vlot en veilig vervoer te kunnen bieden op oudejaarsnacht. Sommige lijnen volgen hun vaste traject, andere feestbussen bedienen een gelegenheidstraject”, klinkt het bij De Lijn. Een overzicht van het volledige aanbod en de tarieven is te vinden op www.delijn.be/oudjaar. De rest van de week is er overdag wel nog hinder in heel Vlaanderen. “Hoe groot de hinder is en in welke regio’s en op welke dagen blijft onduidelijk. Reizigers kunnen op de website en in de app realtime-informatie raadplegen op de haltepagina’s.”

De Lijn betreurt het verder ten zeerste dat de socialistische vakbond de reizigers in de kou laat staan, deze keer zelfs in volle eindejaarsperiode. “De directie blijft openstaan voor overleg en dringt erop aan om samen te werken aan de toekomst van De Lijn in plaats van destructieve acties te organiseren die het bedrijf ernstig kunnen schaden”, laat de directie van De Lijn optekenen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.