Vrouw besteelt bejaarde dames voor bijna 50.000 euro via gestolen bankkaarten

De correctionele rechtbank in Leuven waar de vrouw zich moest verantwoorden.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de vrouw zich moest verantwoorden.
Een vrouw is veroordeeld tot 37 maanden cel voor de diefstal van bankkaarten van bejaarde dames in onder meer Leuven. Ze haalde zo behoorlijke sommen geld af.  

Anita D. ging altijd op dezelfde manier te werk. In een supermarkt of winkel keek ze mee over de oudjes hun schouder om de code van de bankkaart te weten te komen. Daarna werden de dames buiten afgeleid met een smoes terwijl iemand de bankkaart uit de handtas nam van de nietsvermoedende slachtoffers. In totaal werd in Leuven, Zaventem, Antwerpen, Waterloo, Blankenberge en Gent voor bijna 50.000 euro afgehaald. De praktijken kwamen aan het licht toen op 1 september 2017 aangifte werd gedaan van een gestolen bankkaart. Toen werd de link gelegd naar meerdere feiten. D. werd in Parijs al veroordeeld tot 2 jaar cel, voor de helft met uitstel, voor zware diefstallen. “Onschuldige bejaarde dames zijn slachtoffer van deze daden, waarbij de weerhouden feiten ongetwijfeld een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van deze gedupeerden”, aldus de rechter in het vonnis. Ze gaf D. 36 maanden cel en een boete van 800 euro. Er werd een bedrag van 47.507 euro verbeurdverklaard.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.