Voorronde Imagine 2015 in OPEK

De kandidaten gaven zaterdag het beste van zichzelf.
Vertommen De kandidaten gaven zaterdag het beste van zichzelf.
De internationale muziekwedstrijd voor jong talent Imagine 2015 landde afgelopen weekend in OPEK. In het Leuvense kunstengebouw zetten enkele jonge wolven en wolvinnen hun eerste stappen op het podium. In het verleden nam ook de succesvolle band Compact Disk Dummies deel aan Imagine.

Valentijnsavond heeft meer te bieden dan enkel romantiek. Het beste bewijs daarvoor was Imagine 2015 in OPEK aan de Leuvense Vaartkom. De Vlaams-Brabantse voorronde van de internationale muziekwedstrijd zocht jong talent tussen 12 en 20 jaar oud. In het verleden namen al heel wat bekende namen deel, zoals Compact Disk Dummies, Geppetto and the Wales en Stoomboor.

Negen artiesten

Afgelopen zaterdag stonden er negen jonge artiesten op het podium. Uit onze regio waren ICARUS (pop, Leuven), May Mintah (urban, Kessel-Lo), The Quest (funk, Leefdaal), MARQUIS (rock, Leuven) en Yora (singer-songwriter, Keerbergen) van de partij. "Na de zes provinciale voorrondes worden er 15 artiesten geselecteerd door een jury die samengesteld is uit professionals en jongeren. Uiteindelijk zullen de tien meest beloftevolle artiesten strijden in de Belgische finale in de Brusselse Botanique. De uiteindelijke winnaar mag zich vervolgens bewijzen in de internationale finale in 2016 in Kroatië. "Imagine is trouwens meer dan een muziekwedstrijd. Dit project van Jeugd en Muziek biedt jonge muzikanten internationale concertreizen, workshops en individuele coaching", zegt Annemie Valgaeren van Imagine. Meer info: www.imaginefestival.be (BMK)