Vijfjarig meisje loopt diepe hoofdwonde op na aanrijding met fietser die vluchtmisdrijf pleegt

De vijfjarige Isabella-Noa liep bij de aanrijding een hoofdwonde op van meer dan tien centimeter lang.
Vertommen De vijfjarige Isabella-Noa liep bij de aanrijding een hoofdwonde op van meer dan tien centimeter lang.
De vijfjarige Isabella-Noa was vrijdagavond met haar mama Natascha Limbourg aan de Naamsepoort in Leuven aan het wandelen toen ze werd aangereden door een fietser die uit de andere richting kwam. Isabella-Noa liep daarbij een hoofdwonde op tot op haar schedel, meer dan tien centimeter lang. De fietser die het arme meisje aanreed, gaf haar zijn trui om het bloed te stelpen, maar reed achteraf door nadat hij een vals gsm-nummer achterliet.

Mama Natascha Limbourg reageert boos op de fietser die alsnog de vlucht nam. “Hij reed vrijdagavond om 18.45 uur mijn vijfjarige dochter aan en zag dat ze fel bloedde. Dat gebeurde aan de Naamsepoort, aan café ‘t Kaffaat. Ik sprak in blinde paniek een medewerker van het Rode Kruis aan die op het kruispunt stickers aan het verkopen was. De fietser gaf zijn sweater af om het bloed te stelpen, maar wilde geen gegevens geven. Na wat aandringen gaf hij een gsm-nummer, maar dat bleek achteraf niet aangesloten te zijn. Ik was natuurlijk te fel in paniek om dat onmiddellijk te controleren. Dat was uiteraard niet mijn prioriteit, wel het welzijn van mijn dochtertje”, vertelt mama Natascha.

Vertommen

Veel pijn

Ondertussen blijkt dat Isabella-Noa er niet zo goed aan toe is. “Ze heeft een hoofdwonde van meer dan tien centimeter opgelopen tot aan haar schedel. Eigenlijk is ze gescalpeerd. Ze krijgt antibiotica via een infuus, om infecties aan de schedel te voorkomen. Haar haartjes zijn afgeschoren en ze is gehecht. Kortom, ze heeft veel pijn. Eerst was ze ontslagen uit het ziekenhuis, maar ze voelde zich zo slecht dat ze terug is opgenomen”, zegt Natascha.

Isabella-Noa heeft een hoofdwonde van meer dan tien centimeter opgelopen, eigenlijk is ze gescalpeerd

Natascha Limbourg

De mama roept de fietser in kwestie op zich aan te geven bij de politie. “Ik wil dat hij weet wat hij veroorzaakt heeft. Het is goed mogelijk dat hij geschrokken was en daardoor een verkeerd gsm-nummer heeft opgegeven. Maar hij wist dat we naar het Heilig Hartziekenhuis gingen en hij is niet komen vragen hoe het met mijn dochtertje was. Dan staat dat gelijk aan vluchtmisdrijf.”

Natascha bracht ook de politie op de hoogte. “Die jongen, ik denk een student, reed met een fiets van de KU Leuven en reed weg in de richting van het Sportkot. Mensen die iets gezien hebben mogen mij of de politie altijd iets laten weten”, zegt Natascha.

Vertommen

De politie bevestigt de feiten. Omdat de vrouw de fietser niet kon bereiken, deed ze zondag toch nog aangifte. Er werd een proces-verbaal opgesteld en wij zijn nu op zoek naar de fietser. Al is er uit de camerabeelden vooralsnog niet veel duidelijk geworden.”




13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WALTER WIELANDT

  hoe meer fietsers er gaan komen hoe meer zaken zoals dit zullen er gebeuren !Wordt maar gauw beter hoor lief meisje !

 • Norbert Bauwens

  Als je als jonge fietser al vluchtmisdrijf pleegt wat ga je dan doen de dag dat je een wagen hebt????

 • Henri Dederen

  Het fietsgedrag in Leuven wordt met de dag erger. Als voetganger heb je tegenwoordig 100 ogen nodig. Dank zij de nieuwe fietspolitiek voelen vele fietsers zich de koningop de weg en hebben geen problemen om verkeerslichten te negeren, aan hoge snelheden over de stoepen te razen, zonder handen met naast elkaar te rijden enz. Ook de electrische fietsen en bakfietsen zijn dikwijls ronduit gevaarlijk voor voetgangers en andere fiersers omwille van de snelheid en de omvang. Gebrek aan discipline...

 • Ronald Van Roy

  Het probleem is opvoeding ! Alles mag en niets moet voor de ikke !! De media en softe politici zijn oorzaak.

 • sabrina de wulf

  vluchtmisdrijf daar moeten ook zware straffen op komen want da ga hier toch gemakkelijk ze rijden iemand omver en hebben ook nog tlef om te vluchten mensen zonder geweten