Vijf vechtpartijen in één weekend

Afgelopen weekend werd er in het Leuvense op verschillende plaatsen gevochten.

Twee twintigers gingen vrijdagnacht met elkaar op de vuist na een discussie over een meisje. Later die nacht kregen twee groepjes jonge twintigers het met elkaar aan de stok in het stadscentrum.


Ze kwamen er allemaal met lichte verwondingen van af en de politie stelde telkens een proces-verbaal op. In Café Ambiorix op de Oude Markt heeft een man van Afrikaanse origine in de nacht van vrijdag op zaterdag een Leuvenaar een bloedneus gekopt. Die laatste wilde tussenbeide komen toen de andere man vrouwen lastigviel.


De man kon de terechtwijzing niet verkroppen en gaf de Leuvenaar een kopstoot. Hij werd daarop naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen bleef de andere man vrouwen lastigvallen. Het veiligheidspersoneel kon de dader alleen naar de uitgang begeleiden. Hij mocht zijn weg vrij vervolgen. Ook zaterdagnacht werd er geknokt. Op de Bondgenotenlaan kregen zaterdagnacht een 36-jarige man uit La Louvière en een 48-jarige man uit Henegouwen ruzie. Er vielen rake klappen. De politie moest tussenbeide komen om de mannen te kalmeren.


Verder liep een twintiger uit Diest zaterdagnacht verwondingen op tijdens een vechtpartij in het uitgaansleven. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie kwam ter plaatse en verwittigde het parket van Leuven. Ondertussen was de dader spoorloos verdwenen. De politie kon de verdachte nog niet opsporen.


Ook een 28-jarige Leuvenaar kreeg later die nacht rake klappen van een 39-jarige stadsgenoot. De politie was op dat moment al talrijk aanwezig in de uitgaansbuurt en kon meteen tussenbeide komen. De dertiger werd naar het politiekantoor gebracht. De 28-jarige Leuvenaar werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. (BMK/ADPW)