Vijf bestuurders betrapt met glaasje teveel op

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven

De lokale politiezones Leuven, BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen), HerKo (Herent-Kortenberg) en Lubbeek hielden in de nacht van zaterdag op zondag een gezamenlijke Focusactie. De controles vonden plaats op de Tervuursesteenweg in Leuven en de Staatsbaan in Lubbeek. In totaal werden 156 voertuigen en 47 personen gecontroleerd. Twee personen waren gekend in de politiedatabank, omdat ze geen geldige verblijfplaats hebben.

Er werden 150 ademtesten afgenomen. Vijf personen hadden een glaasje teveel op; van drie onder hen werd het rijbewijs voor zes uur ingehouden, voor twee personen bleef dit beperkt tot drie uur. Eén iemand reed met een niet geldig verzekeringsbewijs. Een fietser, die zonder licht reed, kreeg een boete. Eén bestuurder droeg geen gordel. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat de technische eisen van hun auto niet in orde waren en één bestuurder reed ‘s nachts terwijl hij dat niet mocht doen met zijn voorlopig rijbewijs. Dankzij het inzetten van de drughond werden drie bestuurders gevat met een gebruikershoeveelheid drugs op zak. De drugs werden in beslag genomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.