VIDEO Studenten in de bres voor het klimaat: momenteel zitstaking op Ladeuzeplein

Geen massale opkomst voor actie van Students for Climate Leuven

Students for Climate is momenteel bezig met een zitstaking op het Ladeuzeplein in Leuven. Nog tot 14 uur blijven de studenten zitten om de politici aan te manen snel in actie te komen om een strenger klimaatbeleid te voeren.
De deelnemers van de zitstaking van studenten op het Ladeuzeplein tonen veel enthousiasme maar hadden wellicht toch gehoopt op een hogere opkomst.
Vertommen De deelnemers van de zitstaking van studenten op het Ladeuzeplein tonen veel enthousiasme maar hadden wellicht toch gehoopt op een hogere opkomst.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Momenteel is er een zitstaking aan de gang op het Ladeuzeplein in Leuven. De actie is georganiseerd door Students for Climate Leuven. “We steunen de studenten en de scholieren die op andere plaatsen in het land actie aan het voeren zijn”, klinkt het. “Wekelijks betogen in Brussel is praktisch moeilijk. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om in Leuven symbolisch te gaan zitten wachten op een beter klimaatbeleid. We stoppen zeker niet met betogen maar we willen graag wat afwisselen. Het doel blijft gelijk: actie vanuit de politiek voor een beter klimaatbeleid. Greta Thunberg zei het laatst nog heel duidelijk. De tijd is bijna op. We stoppen niet vooraleer er een sociaal rechtvaardig maar streng klimaatbeleid komt in ons land. Binnenkort gaan we ook een manifest lanceren maar eerst gaan we daarvoor in debat met studenten uit andere studentensteden.” Ongetwijfeld had Students for Climate op een hogere opkomst gerekend maar dat tast het enthousiasme van de actievoerders alvast niet aan.

De slogans van de studenten laten weinig aan de verbeelding over.
Vertommen De slogans van de studenten laten weinig aan de verbeelding over.
Soms kan de vermoeidheid -of was het een geveinsde ziekte om de zieke aarde te symboliseren?- zomaar toeslaan tijdens een zitstaking.
Vertommen Soms kan de vermoeidheid -of was het een geveinsde ziekte om de zieke aarde te symboliseren?- zomaar toeslaan tijdens een zitstaking.
Geen massale opkomst voor de zitstaking voor een strenger klimaatbeleid maar de deelnemers laten het niet aan hun hart komen.
Vertommen Geen massale opkomst voor de zitstaking voor een strenger klimaatbeleid maar de deelnemers laten het niet aan hun hart komen.
De studenten blijven hun inzet tonen voor het klimaat.
Vertommen De studenten blijven hun inzet tonen voor het klimaat.
Het lot van de ijsbeer ontsnapt niet aan de aandacht van de studenten.
Vertommen Het lot van de ijsbeer ontsnapt niet aan de aandacht van de studenten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.