VIDEO Louis Tobback beloofde restauratie van Christus en houdt woord: Calvarie is terug op begraafplaats in Vlierbeek

Het bekende Christusbeeld op de begraafplaats in Vlierbeek is terug van weggeweest. Vanmorgen werd het beeld –ook wel gekend als de Calvarie- onder het waakzame oog van voormalig burgemeester Tobback teruggeplaatst nadat het in december werd weggehaald voor een restauratie. De aanwezigheid van Tobback was geen toeval want hij beloofde als burgemeester plechtig om het troosteloze beeld in ere te herstellen.
De terugkeer van het Christusbeeld op de begraafplaats aan de Abdij van Vlierbeek was geen evidente operatie.
Vertommen De terugkeer van het Christusbeeld op de begraafplaats aan de Abdij van Vlierbeek was geen evidente operatie.

Voormalig burgemeester Louis Tobback (sp.a) is een man van zijn woord. Toen de sjerp nog om zijn schouders hing, beloofde Tobback plechtig dat hij het bekende Christusbeeld op de begraafplaats in de Abdij van Vlierbeek in ere zou herstellen. Vanmorgen kwam Louis Tobback met eigen ogen kijken hoe de gerestaureerde Calvarie opnieuw zijn vertrouwde plaats innam. Ook schepen van Begraafplaatsen Bieke Verlinden (sp.a) en Christiane Vanautgaerden-Vanneck (CD&V) waren van de partij om de operatie in goede banen te leiden.

1893

“Het enorme Christusbeeld dateert al van voor 1893. Met zijn plek, centraal op het kruispunt van de wandelpaden op het oudste gedeelte van deze begraafplaats, was het voor veel Vlierbekenaren een vertrouwd zicht. De tand des tijds maakte echter dat de Calvarie een troosteloze aanblik kreeg. Het gietijzeren beeld werd daarom in december weggenomen en met veel zorg gezandstraald, gemetalliseerd en gespoten. Nu kan het beeld opnieuw voor vele jaren zijn prominente plaats op de historische begraafplaats van Vlierbeek innemen”, besluit schepen Bieke Verlinden.

Voormalig burgemeester Louis Tobback (sp.a) kijkt toe hoe het bekende beeld zijn vertrouwde plaats weer inneemt.
Vertommen Voormalig burgemeester Louis Tobback (sp.a) kijkt toe hoe het bekende beeld zijn vertrouwde plaats weer inneemt.
Schepen Bieke Verlinden (sp.a) en Christiane Vanautgaerden-Vanneck steken een handje toe om Christus te verankeren op zijn sokkel.
Vertommen Schepen Bieke Verlinden (sp.a) en Christiane Vanautgaerden-Vanneck steken een handje toe om Christus te verankeren op zijn sokkel.
Vertommen
Vertommen
VertommenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.