VIDEO. Kiesweek Ekonomika gaat voor duurzaamheid

De Kiesweek op het Ladeuzeplein in Leuven kleurt een beetje groen dit jaar.
Vertommen De Kiesweek op het Ladeuzeplein in Leuven kleurt een beetje groen dit jaar.
Leuk feestje op het Ladeuzeplein in Leuvenn want het is alweer tijd voor de Kiesweek van Ekonomika. Liefst 15.000 studenten genieten er van drank, eten en activiteiten maar dit jaar doen ze dat nog meer dan voorbije jaren met een boodschap. “We sensibiliseren de bezoekers rond duurzaamheid”, zegt Maarten De Winter.

De Kiesweek van studentenkring Ekonomika is traditioneel een hoogtepunt in het Leuvense academiejaar. Met een opkomst van 15.000 studenten kan je niet naast het event op het Ladeuzeplein kijken. Drank, eten, activiteiten…het grootste studentenevenement van het land heeft het allemaal in huis. Toch haalt niet enkel het feestelijke aspect de bovenhand, want studentenkring Ekonomika komt voor deze editie aandraven met een boodschap. “Dit jaar ligt de focus op duurzaamheid”, zegt Maarten De Winter van Ekonomika. “Zowel in de activiteiten als in de boodschap die we brengen, besteden we veel aandacht aan duurzaamheid. We willen de studenten sensibiliseren voor het thema dat hoog op de agenda staat. We bekijken duurzaamheid ook met een wetenschappelijk onderbouwde bril en stellen ons de vraag welke effecten onze acties hebben.”

Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
Vertommen
VertommenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.