Verscherpte maatregelen voor eerste terrorismeproces in Leuven

De auto met Duitse kentekenplaat die fout geparkeerd stond voor het gerechtsgebouw werd meteen getakeld.
Vertommen De auto met Duitse kentekenplaat die fout geparkeerd stond voor het gerechtsgebouw werd meteen getakeld.
Voor de correctionele rechtbank in Leuven gaat vandaag het eerste terrorismeproces van start. Drie mannen en een vrouw staan er terecht voor het beramen van plannen in een terroristische context. Het justititiepaleis wordt daarom extra bewaakt.

Ayham A.S., Ahmed A.S., Halik K. en Zeliha C. moeten zich vandaag verantwoorden omdat ze deel zouden hebben uitgemaakt van een terroristische organisatie. Federaal magistraat Els Leemans vertegenwoordigt het Openbaar Ministerie. Het gerechtsgebouw wordt extra bewaakt door agenten met machinegeweren. Een auto met Duitse kentekenplaat die zich parkeerde voor het justitiepaleis werd meteen getakeld. De vier verdachten zijn ondertussen op vrije voeten. Halik K. (28) werd vorig jaar nog gearresteerd in het Nederlandse Schiedam. Hij werd verdacht om deel te hebben uitgemaakt van een terroristische organisatie. Het Belgische gerecht vroeg toen om zijn uitlevering. Het proces gaat van start om 10.30 uur.

Agenten bewaken de toegang van het justitiepaleis.
Vertommen Agenten bewaken de toegang van het justitiepaleis.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • benny vandersanden

  De 4 verdachten zijn ondertussen op vrije voeten. Waarom ook niet? Het zijn multiculturele kansenparels die alleen maar terroristische aanvallen op autochtone Belgen planden. Een fait divers is dat

 • Ann Verschueren

  Wat moet daar bewaakt worden? Ik snap het niet. Vier staan terecht waarvan ene gearresteerd in Schiedam, maar ze zijn momenteel alle vier op vrije voeten????

 • Nancy De Cloedt

  Het wordt hoog tijd dat er echt weer meer bescherming komt van de politie en leger.Maar dan ook overal.En ja dan voel ik me veiliger.

 • Patrick Goebel

  Amai weeral miljoenen kost ons dat, en voor wat.... omdat ze hier verder blijven slapen en spelletjes op hun gsm spelen mhr Jambon