Veertiger steelt dossiers uit gerechtsgebouw

Voor een 41-jarige man uit Kessel-Lo is in de strafrechtbank 18 maanden cel gevraagd. Jimmy V. moest zich verantwoorden in vier dossiers. V. ging vorig jaar in januari aan de haal met twee mappen uit het gerechtsgebouw in Leuven uit pure wrevel. De man staat gekend om zijn alcoholmisbruik.

"Ik had geen geld om een kopie te betalen", verklaarde V. de diefstal van de mappen uit het gerechtsgebouw. In de dossiers zat info over de zittingen en rechtbankmedewerkers. V. zou maar moeilijk van de drank kunnen blijven.


In die optiek stond hij gisteren ook terecht voor poging diefstal van een BMW in Tervuren. Nadat hij twee flessen port en anderhalve fles wijn had genuttigd, kreeg V. naar eigen zeggen het lumineuze idee om een auto te stelen. Zijn slachtoffer vond hij in een park in Tervuren. Een man die net wat rondjes was gaan lopen, stond op het punt met zijn auto te vertrekken toen hij door V. werd aangesproken. Hij maande de bestuurder van de BMW aan zijn sleutels af te geven. De man gaf zich niet zomaar gewonnen en verkocht V. twee vuistslagen waarop hij afdroop. Daarnaast stond de veertiger nog terecht voor feiten van bedreiging ten opzichte van zijn ouders. De procureur vroeg 18 maanden cel met probatie-uitstel op voorwaarde dat V. zijn alcoholprobleem zou aanpakken.


(KAR)