Vechtpartijen op jaarmarkt

Tijdens de jaarmarkt moest de politie enkele heethoofden aanpakken.

Zo is een 27-jarige man uit Tielt-Winge is onmiddellijk gedagvaard door het parket nadat hij op maandag slagen uitdeelde aan agenten en zich weerspannig opstelde. De man, die de jaarmarkt in Leuven bezocht, ging door het lint toen de politie zijn vriendin wilde controleren op de aanwezigheid van verdovende middelen. De vrouw was een joint aan het rollen in een portiek in de Vital Decosterstraat. Toen de politie haar wilde aanspreken, stelde de man zich voor haar op. Hij begon de agenten uit te dagen, uitte dreigende taal en maakte een kopstootbeweging naar een agent. Ook toen de politiemannen hem aanmaanden om te stoppen, bleef hij doorgaan. De politie moest de twintiger tegen de grond dwingen en uiteindelijk zelfs pepperspray gebruiken om hem tot bedaren te brengen. De man bleef zich fysiek verzetten tijdens zijn arrestatie en overbrenging naar het politiehuis. De agenten liepen lichte verwondingen op aan de ledematen en een radio, polshorloge en politie-uniform raakten beschadigd. De verdachte hield een lichte kwetsuur aan het gezicht over aan de feiten en ook zijn gsm en horloge liepen schade op.


Op de hoek van de Vital Decosterstraat met de Diestsestraat vond er maandagmiddag ook nog een vechtpartij plaats. Een 32-jarige Leuvenaar kreeg verschillende vuistslagen in het gezicht van een 41-jarige stadsgenoot met een glas te veel op. De veertiger werd meegenomen door de politie en mocht de rest van de dag in de cel doorbrengen.


Later in de nacht gingen nog drie Leuvense jongeren met elkaar op de vuist in het uitgaansleven. Hierbij brak een twintiger zijn arm. In het totaal werden drie mannen opgesloten in de cel voor openbare dronkenschap en twee andere personen werden in dronken toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.


(ADPW)