Vandalen plakken auto Lorin Parys (N-VA) vol met lijm en pamfletten

De auto van Lorin Parys (N-VA) werd voor zijn woning beklad.
Vertommen De auto van Lorin Parys (N-VA) werd voor zijn woning beklad.
Dat de zenuwen strak gespannen staan in het politieke landschap met de verkiezingen in zicht, is wel duidelijk. Donderdagnacht, omstreeks 1 uur, kwam de Leuvense politie bij Lorin Parys (N-VA) aanbellen, omdat diens wagen was beschadigd.
Lorin Parys (N-VA).
Vertommen Lorin Parys (N-VA).

“Bij de vorige campagne kwam de politie ook al in het holst van de nacht aanbellen, omdat iemand Molly - onze campagnecaravan - in brand had gestoken. Deze keer kwam de politie in het holst van de nacht aanbellen omdat ‘verdraagzame’ klimaatactivisten een klimaatwet eisen door mijn auto vol te plakken met lijm en pamfletten”, zo bevestigt Parys.

De politie stelde een proces-verbaal op voor het beschadigen van een voertuig. “De beschadiging moet kort voor 1 uur gebeurd zijn. Voorlopig hebben we nog geen zicht op mogelijke daders”, aldus Nicolas Del Piero van de Leuvense politie.

De auto van Lorin Parys (N-VA) werd voor zijn woning beklad.
Vertommen De auto van Lorin Parys (N-VA) werd voor zijn woning beklad.

“Wij eisen dat de regering de Klimaat en Ecologische Noodtoestand uitroept en de behoefte aan snelle transformatie van ons economisch systeem uitroept. Wij eisen een Burgerforum, dat onze regio’s en gemeenschappen de middelen en de autoriteit geeft om te zorgen voor een gecontroleerde overgang naar een rechtvaardige post-groei samenleving. En wij eisen dat de regering een alomvattend, wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan uitvoert dat de invoer en extractie van fossiele brandstoffen tegen 2025 afbouwt en dat prioriteit geeft aan het herstel van de biodiversiteit en het behoud van onze natuurlijke omgeving", valt op het pamflet, dat met ‘#XRBelgium’ wordt afgetekend, te lezen.

Parys is niet opgezet met de feiten. “Kijk, van mening kan je altijd verschillen. Maar van elkaars spullen blijf je af. Ik ben steeds bereid tot een goed debat over het ecorealisme. Maar als je vandalisme moet gebruiken, zijn de argumenten op. Afspraak op 26 mei”, besluit Parys.

De auto van Lorin Parys (N-VA) werd voor zijn woning beklad.
Vertommen De auto van Lorin Parys (N-VA) werd voor zijn woning beklad.
Vorige verkiezingen werd de caravan van Lorin Parys nog in de fik gestoken.
Vertommen Vorige verkiezingen werd de caravan van Lorin Parys nog in de fik gestoken.21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an Vanautgaerden

  Das ontoelaatbaar dat men iemand zijn spullen in brand steekt of overplakt en beschadigd. Is dit de groene manier van doen?schandalig

 • marina bonroy

  't is erover. Dit is geen normaal gedrag, het loopt de spuigaten uit. Waar zijn ze eigenlijk mee bezig??? Dit loopt slecht af. Ik heb nog nooit zo' n smerige campagnes gezien als nu, van alle kanten.

 • Kim De Zutter

  Met beetje water is dat zo opgelost. Wie het spel speelt moet niet klagen als je nat word.

 • Peter Coene

  links zijn de grootste onverdraagzamen, ze krijgen nooit mijn stem!

 • Kees Vink

  Blijkbaar mag je hier geen negatieve commentaar geven op het N-VA. Die “auto” is net als die “caravan” geen bruikbaar vervoermiddel meer. “Auto” is een geschilderde en met pamfletten beplakte hoop oud ijzer betaald met belastinggeld die een parkeerplaats in neemt van een ingeschreven voertuig. Wie is hier asociaal ?Niet meer vandalisme dan het overplakken van elkaars verkiezingsreclame.