Vanaf zondag goedkoop nachttarief in parking Ladeuze

Schepen Carl Devlies (CD&V) is tevreden dat parkeren 's nachts goedkoper wordt in parking Ladeuze.
Stad Leuven Schepen Carl Devlies (CD&V) is tevreden dat parkeren 's nachts goedkoper wordt in parking Ladeuze.
Vanaf 1 december parkeren bezoekers aan een goedkoop nachttarief in Parking Ladeuze. Wie langer dan 2 uur parkeert tussen 19 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends moet slechts 5 euro betalen. “Een mooi kerstgeschenk voor de handel en het toerisme”, zegt schepen van Financiën Carl Devlies (CD&V).

Eind augustus keurde de gemeenteraad een gunstige financiële regeling rond parkeren goed tussen de stad en de uitbaters van Parking Ladeuze. De uitvoering werd voorzien met ingang van december. Deze zondag gaat het goedkoop nachttarief in. Dat is van toepassing tussen 19 uur ’s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Voor de eerste 2 uur wordt het normale tarief aangerekend. Vanaf het derde uur betaal je slechts een vast bedrag van 5 euro voor de totale parkeerduur tot 6 uur ‘s morgens. “De invoering van dit systeem gaat in vanaf zondag 1 december en geldt voor de komende 10 jaar”, aldus schepen Devlies. “Met het nachttarief maken we parkeren in parkeergarages aantrekkelijker en verminderen we de parkeerdruk op straat. Deze maatregel is meteen ook een stimulans voor de handel, de horeca en de culturele sector. Het voordeeltarief in Parking Ladeuze sluit mooi aan bij nog een aantal andere parkings met een voordelig nacht- en weektarief. Dat het over de meest centraal gelegen parking in Leuven gaat, is een extra troef”, besluit Devlies.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Soetaerts

    “Een mooi kerstgeschenk voor de handel en het toerisme”, “een stimulans voor de handel, de horeca en de culturele sector”. Hoe wereld wereldvreemd kan je zijn? Of weet schepen Devlies niet dat de handel om 18:00 uur de deuren sluit?

  • Dennis Andersen

    Geschenk voor de handel? Winkels zijn op dat moment dicht. Wie gaat eten parkeert gemiddeld 2 à 3 uur en zal dus nog steeds evenveel betalen als nu. Enige winnaars zijn eventuele buurtbewoners of bezoekers die ‘s avonds daar komen parkeren. Café’s krijgen vooral studenten te zien en die komen niet met de wagen, ze zijn er al. Veel blabla voor niets.