Valse politiechef pakt wildplasser aan

Illustratiebeeld.
Vertommen Illustratiebeeld.
De Leuvense politie moet het voorbije weekend ingrijpen op de Collegeberg. Een jongeman gaf zich vrolijk uit als ‘chef van de politie’ maar had minder noten op zijn zang toen hij oog in oog stond met de echte politie.

De Leuvense politie houdt het Leuvense uitgaanscentrum scherp in de gaten en dat werpt vruchten af. Een patrouille merkte het voorbije weekend een verdacht groepje jongeren op aan de Collegeberg, vlakbij de Oude Markt. Het groepje was rond een wildplasser gaan staan en leek de man in kwestie te bedreigen. De agenten merkten dat een van de jongeren zich uitgaf als ‘chef van de politie’. “Ik ben chef van de politie. Uw identiteitskaart. Ge weet dat op wildplassen een geldboete staat”, aldus de 18-jarige. De agenten grepen meteen in. Het was voor de 18-jarige wel even schrikken toen hij oog in oog stond met de echte politie. De jongeman kreeg prompt een PV voor het ‘aanmatigen van een ambt’. De wildplasser kreeg dan weer een GAS-boete.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Achiel Bosmans

    ‘aanmatigen van een ambt’... Klinklare onzin.