Vader vergeet elf maanden oude baby in snikhete auto

Archiefbeeld.
JVK Archiefbeeld.
De Leuvense politie heeft vanmiddag een baby uit een snikhete wagen gehaald. “Wij kregen rond 12 uur een oproep binnen dat er een kindje in een wagen zat in de Sint-Michielsstraat. Onze diensten zijn ter plaatse gekomen en hebben het raam van de wagen ingeslagen”. 

Het jongetje van elf maanden oud werd naar het ziekenhuis overgebracht. Een medische check-up wees uit dat er niets mis was met het kindje. De vader gaf aan zijn zoontje vergeten te zijn. Hij was in de buurt aan het werken en is erg geschrokken van het voorval”, zo bevestigt Nicolas Del Piero, woordvoerder van de Leuvense politie. 

Zij waarschuwen om -zeker bij deze temperaturen- extra waakzaam te zijn. “Een aantal jaar geleden is dit al eens slecht afgelopen. Laat ons ervoor zorgen dat dit niet opnieuw moet gebeuren”, aldus nog Del Piero.

De woordvoerder verwijst  zo naar feiten van zeven jaar geleden. In juli 2012 overleed een meisje van zes maanden toen haar vader (een militair) haar domweg had vergeten af te zetten aan de crèche, naar zijn werk in Evere reed, zijn wagen parkeerde en haar achterliet. Het kindje stierf op de snikhete zomerdag door uitdroging. Haar compleet aangeslagen vader werd in 2014 vrijgesproken.  In 2007 en 2009 stierven in Halle en Kessel-Lo twee kinderen in soortgelijke omstandigheden. Die ouders moesten nooit voor de rechter verschijnen omdat het parket oordeelde dat ze al zwaar genoeg waren gestraft.

Een Britse dierenarts sloot zich in juni 2018 (toen het ook bij ons al weken warm was) zelf op in de wagen om aan den lijve te ondervinden wat het betekent om vast te zitten in een snikhete auto. Ze hield het een half uur vol: de temperatuur in de auto was tegen dan gestegen tot liefst 46°C. 
105 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tineke Maertens

  Hoe gemeen kunnen mensen toch zijn. Deze papa zal ongetwijfeld een geweldige papa zijn. In het artikel staat niet hoe zijn leven eruit ziet. Drukte, stress geen nachtrust of gelijk wat kan de oorzaak zijn maar zeker niet bewust. Sterkte aan de ouders en probeer het te plaatsen alles is goed gekomen. Maak geen verwijten naar elkaar en help elkaar.

 • Ine Van Cauwenberg

  Met dank aan politie en medisch team!!!!

 • Greet Stappers

  Zeg nooit nooit. Toch gemakkelijk om op papier iedereen aan de galg te praten.

 • Jan Stevens

  Geen compassie mee met die man. Een kind vergeet je niet in een auto. Eender welke auto. En die Koen: nooit begrepen waarom mensen hun pinker 'vergeten' af te zetten. In mijn 40 jaar als chauffeur nog nooit voorgehad, noch 'bijna' ongelukken of ongelukken. Wees alerter.

 • Erwin Troniseck

  Even normaal als op een brede 2 rijvak rotonde links rijden om dan zonder rechter richtingaanwijzer plots rechts af te draaien. Dier of mens. Ik zou niet wachten tot wanneer de hulpdiensten er zijn. Onmiddellijk zelf handelen, zonder twijfel.