Vader en zoon brengen negende boek uit

'OMERTA' VOOR HET EERST OOK UITGEGEVEN DOOR LEUVENSE UITGEVERIJ

Willy en Steven Bogaerts met hun negende boek, Omerta.
Vertommen Willy en Steven Bogaerts met hun negende boek, Omerta.
Schrijversduo Willy en Steven Bogaerts is met de publicatie van 'Omerta' al toe aan het negende boek. Naar goede gewoonte moet de Leuvense politiecommissaris Bottu een moord oplossen, deze keer op een onderzoeksjournalist. "Een op en top Leuvens boek want we zitten sinds kort ook bij een Leuvense uitgeverij", zegt Willy Bogaerts.

Leuvense schrijvers, Leuven als strijdtoneel, een Leuvens hoofdpersonage en een Leuvense uitgeverij. Veel 'Leuvenser' kan een boek wellicht niet zijn. Voor Willy en Steven Bogaerts - vader en zoon - is Leuven echter een vanzelfsprekendheid in hun verhalen. Met 'Omerta' is het schrijversduo al toe aan het negende boek. Ook deze keer moet de eigenzinnige en introverte politiecommissaris Claude Bottu alles op alles zetten om een mysterie op te lossen. Volgens Willy en Steven Bogaerts is het boek zelfs gebaseerd op de realiteit, net zoals hun vorige boek 'Mijn koninklijke minnaar'.

Geheimzinnig dagboek

"Op een dag beweert een man aan de telefoon dat hij voor Zacharias Brecht de scoop van zijn leven heeft. Nog voor de onderzoeksjournalist de oproeper kan ontmoeten, wordt die vermoord. Gelukkig heeft hij voor Brecht een geheimzinnig dagboek nagelaten vol formules en aantekeningen. Er ontstaat een jacht op dat boek waarbij Oostende, Leuven en het idyllische Wilderen in Haspengouw de revue passeren. Een zaak van leven of dood! Hopelijk komen commissaris Bottu en hoofdinspecteur Boersma op tijd om nieuwe moorden te voorkomen", aldus Willy Bogaerts.

Omerta-rum

Naar goede gewoonte speelt de stad Leuven een belangrijke rol in het boek maar deze keer komt commissaris Bottu ook in Haspengouw terecht. "Ons nieuwste boek speelt zich af in de wereld van de onderzoeksjournalistiek, farmacologie en van het bier en de distillaten. In 'Omerta' speelt brouwerij Wilderen nabij Sint-Truiden een rol. Voor het boek hebben we samengewerkt met eigenaar Mike Janssen. Hij bracht een succesvolle Omerta-rum op de markt en zal het boek ook aanbieden in de shop van de brouwerij. We zijn blij dat ons boek ook buiten het traditionele circuit van de boekhandel te verkrijgen is", vertelt Steven Bogaerts.


Over boekhandels en uitgevers gesproken, schrijversduo Bogaerts heeft de grote uitgeverij achter zich gelaten en ingeruild voor de jonge uitgeverij BoekBoke uit Leuven. "Vroeger bracht BoekBoek enkel e-books uit, met succes overigens. We hebben gekozen voor BoekBoek omdat die jonge uitgeverij de prijs bewust laag houdt en ook een eerlijk deel van die prijs aan de auteur geeft. Misschien verklaart dat wel het succes van de uitgeverij", besluit schrijversduo Bogaerts.


'Omerta' is onder meer te koop bij Standaard Boekhandel. Daar signeren Willy en Steven Bogaerts op zaterdag 29 oktober van 16 tot 17.30 uur. Elke bezoeker krijgt ook een glas Omerta-rum. 'Omerta' kost 18,95 euro als papieren boek en slechts 8,95 euro als ebook).