Uitstel voor installatie provincieraad Vlaams-Brabant

De installatie en de eedaflegging van de nieuwe raad en deputatie van de provincie Vlaams-Brabant is uitgesteld. Het gaat weliswaar slechts om enkele uren maar oor omstandigheden bij de Raad van Verkiezingsbetwistingen is de rechtsgeldigheid van de verkiezingsuitslag momenteel niet gegarandeerd.
De installatie van de nieuwe provincieraad komt niet in gevaar maar zal wel met vertraging plaatsvinden.
Vertommen De installatie van de nieuwe provincieraad komt niet in gevaar maar zal wel met vertraging plaatsvinden.

“We ontvingen tot op heden geen geldigheidsverklaring van de verkiezingsuitslag van de Raad van Verkiezingsbetwistingen”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. De Raad van Verkiezingsbetwistingen is een Vlaamse instelling onder de bevoegdheid van het Vlaamse ministerie van Binnenlands Bestuur dat de bezwaren behandelt die tegen een lokale verkiezing worden ingebracht en die de juistheid ervan nagaat. “Zonder hun proces-verbaal kunnen de nieuwe raadsleden en gedeputeerden niet formeel aangesteld worden. Dit document is ons beloofd maar we zijn daardoor wel verplicht om de installatie uit te stellen tot maandagnamiddag.” Uiteindelijk wordt verwacht dat de installatie van de nieuwe raad en deputatie maandagnamiddag zonder problemen zal verlopen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.