UCLL experimenteert met zeewier

Studenten Voedings- en Dieetkunde ontwikkelen nieuwe voedingsproducten op basis van zeewier in de labo's van Campus Gasthuisberg.
Foto Vertommen Studenten Voedings- en Dieetkunde ontwikkelen nieuwe voedingsproducten op basis van zeewier in de labo's van Campus Gasthuisberg.
Hogeschool UCLL in Heverlee heeft de Sustainable Partnership Award van The Shift in de categorie 'Internationaal' gewonnen. De hogeschool krijgt die bekroning samen met Colruyt Groep, Vredeseilanden, KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant in het kader van project 'Voedsel voor de Toekomst'.

"Onze studenten Voedings- en Dieetkunde ontwikkelen onder meer nieuwe voedingsproducten op basis van zeewier in de labo's van Campus Gasthuisberg", zegt Kristien Van Hoegaerden van hogeschool UCLL. De samenwerking binnen dit project is bijzonder omdat de vijf partners niet altijd dezelfde invalshoek delen. "In het voedseldebat laaien de gemoederen dikwijls hoog op tussen wetenschappers, bedrijven en ngo's. Dit project creëert een veilige ruimte om het debat te voeren", geeft gedeputeerde Tie Roefs van de provincie Vlaams-Brabant aan. "Wij betrekken onze studenten Voedings- en Dieetkunde actief bij productontwikkeling en studenten marketing bij het uitwerken van nieuwe ideeën rond het vermarkten van duurzame en gezonde voeding. Zo geven de studenten zelf mee vorm aan het voedsel voor de toekomst", besluit Sebastiaan Boussauw, docent aan de UCLL. Meer info: www.voedselvoordetoekomst.be (BMK)