Tweede zit? Studenten gratis welkom op coworkingplekken van Regus

Nood aan een koel en creatief blokpunt van 1 tot en met 30 augustus? Geen probleem, want flexwerkaanbieder Regus stelt in augustus opnieuw zijn coworkingplekken in het Regus Express center in het station van Leuven gratis ter beschikking. “De airco zorgt voor verkoeling en er is gratis Wi-fi, koffie, water en thee. Regus wil studenten zo een hart onder de riem steken”, zegt William Willems.
Regus stelt zijn business lounge open voor blokkende studenten.
Foto Vertommen Regus stelt zijn business lounge open voor blokkende studenten.

Regus is wereldwijd de grootste werkplekaanbieder met een ongeëvenaard netwerk van kantoren, co-working- en vergaderruimtes. Zo’n 2,5 miljoen gelijkgestemde professionals maken deel uit van het wereldwijde Regus-netwerk maar de flexwerkaanbieder denkt ook aan de klanten van morgen. De studenten dus en die hebben de komende weken misschien wel nood aan een aangename koele plek om te blokken voor de tweede zit. Regus stelt daarom opnieuw gratis ruimte ter beschikking in Leuven.

Studentenkaart

“Studenten kunnen opnieuw gebruik maken van de aangenaam koele coworkingplekken van Regus om er zich in alle rust op een professionele werkplek voor te bereiden op de examens. Op vertoon van hun studentenkaart kunnen ze er alle werkdagen tussen 9 en 17 uur terecht”, zegt William Willems, algemeen directeur van Regus België. “Blokken voor een tweede zit is sowieso al geen lachertje en al zeker niet als je dit moet doen op je snikhete kamer of studentenkot. Met dit initiatief willen we deze studenten dan ook steunen tijdens de blok door hen te laten studeren op één van onze meer dan 30 ‘coole’ werkpleklocaties in het land. Anderzijds willen we deze ‘coworkers van morgen’ laten kennismaken met onze flexibele werkplekken.”

Costuderen heeft heel wat voordelen. Eén ervan is minder afleiding door sociale en andere media

Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven

Samen studeren blijft overigens erg populair bij studenten. Volgens Lode Godderis, professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven, leidt samen blokken tot minder afleiding. “Costuderen heeft heel wat voordelen”, klinkt het. “Eén ervan is dat studenten zich minder laten afleiden door sociale en andere media. Daarnaast beschikken ze er over een netwerk van andere studenten waar ze zich mee kunnen ontspannen tijdens de pauzes. Deze tijd ‘weg van hun bureau’ is heel belangrijk voor hun mentale gezondheid. Studenten hebben nood aan structuur, een vast stramien en sociale controle om gemotiveerd te blijven. Blokken op een coworkingplek helpt hen om zich te concentreren.”

Ook voetbalclub OHL stelde in het verleden al ruimte ter beschikking aan studenten om samen te studeren. Zelfs Leuvense cafés en restaurants volgden dat voorbeeld.
Vertommen Ook voetbalclub OHL stelde in het verleden al ruimte ter beschikking aan studenten om samen te studeren. Zelfs Leuvense cafés en restaurants volgden dat voorbeeld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.