Tuchtcommissie hogeschool UCLL beraadt zich over racistische uitspraken student op Tinder

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kwam Lomelino nog op voor het Vlaams Belang in Mechelen. Hij stond toen op de negende plaats op de lijst.
Vlaams Belang Mechelen Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kwam Lomelino nog op voor het Vlaams Belang in Mechelen. Hij stond toen op de negende plaats op de lijst.
Thomas Lomelino (21) riskeert een tuchtsanctie op zijn school UCLL in Leuven voor de racistische en seksistische uitspraken die hij deed op Tinder. 

De Vlaams Belanger stapte eerder al uit de partij nadat het meisje, aan wie de berichten gericht waren, de chats online deelde. “Hij heeft zelf ingezien dat zijn grappen zeer misplaatst zijn”, luidde het toen bij Vlaams Belang. Maar nu wacht Lomelino mogelijk nog andere gevolgen. De tuchtcommissie van hogeschool UCLL kwam formeel samen. Lomelino mocht  wederwoord bieden, maar wat de uitkomst was van de bijeenkomst wordt pas duidelijk over een drietal weken. 

“Het proces van de tuchtcommissie is nog niet afgerond. Zolang die procedure loopt, kunnen wij daar niet over communiceren", zegt Kristien Van Hoegaerden van UCLL. Zij kon ook niet meedelen waarom de man in zijn school ter verantwoording werd geroepen voor zaken die zich in privésfeer afspeelden buiten het schooljaar. Het ging om berichten naar een 18-jarige op Tinder waarmee de jongen een ‘match’ had. De openingszin luidde: ‘Hoe gaat het met jouw huisdiertje?’. Enige tijd later bleek dat Lomelino’s vraag refereerde naar een foto van de tiener met haar vriendin met een donkere huidskleur. De berichten klonken nog harder: ‘Ik ben master student biologie en ik ben tenminste mens omdat ik blank ben en dus van Adam en Eva kom. En geen Neger want die komen uit apen’ alsook ‘Ik ben nog naar Brazilië gegaan om negers te helpen.’ De berichten escaleerden en werden later ook nog seksistisch: ‘Kijk mij boeit het niet wat jij zegt, want een vrouw is een object en heeft geen mening’. Het meisje plaatste de screenshots uiteindelijk op sociale media waarna de bal aan het rollen ging. Tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen kwam Lomelino nog op en stond hij op de negende plaats. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nancy Wijnants

    Het onderwijs faalt in eerste plaats ook al dat er geen lessen gegeven worden over de geschiedenis v Congo, Leopold II enz. Ik heb bij Cimic Mechelen studies gevolgd over Afrika. De eerste les ging over 'het vertekend beeld van de andere' en wat is 'Afrikaan zijn' en 'niet Afrikaan zijn'. Zeer aangrijpend. Die gast heeft wat opvoeding nodig of bijscholing.

  • Owen Degrave

    Voor een student master in de biologie mag hij wel terug naar het 1ste jaar, ken je evolutietheorie! En een master aan de hogeschool, was het hoogst haalbare daar geen professionele bachelor? (Ik kijk daar niet op neer voor alle duidelijkheid, ik heb zelf een professionele bachelor)