Treinpark geopend met groot feest voor hele buurt

De kinderen beleefden veel plezier op het springkasteel.
Foto Vertommen De kinderen beleefden veel plezier op het springkasteel.
Het Treinpark is sinds kort klaar en dat wilden stad Leuven en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) afgelopen zaterdag graag vieren met de Leuvenaars.

De Centrale Werkplaatsen groeien stilaan uit tot het kloppend hart van Kessel-Lo. De site evolueerde de voorbije jaren tot een levendige buurt met een mooie mix van woningen, handel, ruimte voor horeca, kunst en cultuur. Het is uitkijken naar de verdere ontwikkelingen van onder meer Hal 5, die ruimte zal bieden aan een groep van creatieve bedrijfjes, het grote Blauwputplein of het Wisselspoor, dat volgens de stad Leuven het meest gezinsvriendelijke woonproject van Vlaanderen belooft te worden.


"Er is uiteraard veel aandacht besteed aan groen in de buurt", zegt schepen Ridouani.


"Sinds kort is het Treinpark klaar. Een nieuw groen park voor Kessel-Lo: 1,5 hectare om in te spelen, te genieten, te rusten of te wandelen. Heel belangrijk, want door dit nieuwe park groeien de Centrale Werkplaatsen verder uit tot een centrale plek in Kessel-Lo, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Er is trouwens nog ruimte voor groen, die we samen met de buurt gaan inrichten. De strook naast Hal 4 en 5 en het toekomstige Blauwputplein is ideaal voor bomen en speelwater. Voor de (tijdelijke) invulling daarvan gaan we ideeën van buurtbewoners vragen."


(ADPW)