Tot jaar cel voor reeks overvallen

De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.
Vijf mannen zijn veroordeeld tot celstraffen tot een jaar voor een reeks overvallen in Leuven. Ze schuwden het geweld niet en ze sloegen toe op straat en viseerden taxi’s.

Vitano M., Solano M., Mohammed O., Sascha R. en Youssef G. pleegden tussen mei en september 2017 zeker zes overvallen en diefstallen met braak in woningen, telkens in Leuven. De buit bestond uit portefeuilles, bankkaarten, cash geld, gsm’s en laptops.

Het vijftal ging driest te werk. Ze beroofden mensen op straat en in taxi’s. Dat gebeurde ook ‘s nachts, met gebruik van geweld en bedreiging. Enkele gedupeerden kregen rake klappen. Op camera’s is te zien hoe slachtoffers ook na de diefstal stampen kregen terwijl ze op de grond lagen. Bij de overvallen op straat gaf een eerste dader een duw aan het uitgekozen slachtoffer en sloegen zijn kompanen meteen daarna toe.

Vitano M. kreeg een jaar cel, met uitstel onder vijf probatievoorwaarden. De andere strafmaten waren als volgt: acht maanden cel voor Mohammed O. en Youssef G. en zes maanden met uitstel voor Solano M. en Sascha R.