Topzaak Taste opent deuren

CHEF BART TASTENHOYE HAALT NU OOK SOMMELIER SEPPE VAN BEUREN BINNEN

V.l.n.r. zien we Georges Zara (sous-chef), Dorotée Hoste (gastvrouw), Bart Tastenhoye (chefkok) en Seppe Van Beuren (sommelier).
Vertommen V.l.n.r. zien we Georges Zara (sous-chef), Dorotée Hoste (gastvrouw), Bart Tastenhoye (chefkok) en Seppe Van Beuren (sommelier).
Leuven is sinds gisteren een toprestaurant rijker: Taste in de Naamsestraat. Met sterrenchef Bart Tastenhoye achter het fornuis lijkt de zaak nu al op weg naar een ster en die zou meer dan welgekomen zijn in het centrum van de universiteitsstad. Bovendien kan Tastenhoye rekenen op een straf team, onder wie zijn vrouw Dorotée. "Ook sous-chef George Zara en de bekroonde sommelier Seppe van Beuren zijn cruciaal in ons gastronomisch concept", klinkt het.

De opening van Taste in de Naamsestraat schept hoge verwachtingen. Dat ligt aan de chef die in de potten roert, want hij werd onlangs nog bekroond met een ster in restaurant Kelderman in Aalst. Meteen na die bekroning besloot Bart Tastenhoye om visrestaurant Kelderman in te ruilen voor een eigen topzaak in Leuven. Die gastronomische nieuwkomer opent vandaag de deuren voor het publiek.

"Bohemian chic"

Wat te verwachten? Gastronomie uiteraard, maar dan wel in een ongedwongen kader. Geen stijve bediening, geen dresscode...gewoon genieten van lekker eten. "Bij Taste zijn er geen regeltjes, wees gewoon jezelf", laat gastvrouw Dorotée Hoste optekenen. "Taste is meer dan enkel lekker eten. Naast de pure gastronomie wordt Taste een streling voor alle zintuigen. Je komt er om te eten en om te beleven. Om slechts één voorbeeld te geven: we hebben een exclusieve geur ontwikkeld, speciaal voor het restaurant. Kortom, ontdekken en genieten van gastronomie in een bohemian chic-stijl."


Het woord gastronomie is al enkele keren gevallen en dan denkt men al snel aan de felbegeerde 'ster'. Ambieert chef Bart Tastenhoye die ster? "Wij willen met Taste onze bijdrage leveren om de stad Leuven op gastronomisch gebied een stapje hoger te zetten", zegt Bart Tastenhoye. "Als die ambitie een ster oplevert, dan is dat mooi, maar we moeten vooral onze klanten verwennen. Uiteraard ga ik een ster niet weigeren, maar dat is nu nog niet aan de orde. We zien wel wat er komt. Eerst hard werken om originele en lekkere gerechten op de borden te brengen."

Bekroonde sommelier

Aan bekwaam personeel alvast geen gebrek. Naast chef Bart Tastenhoye en zijn echtgenote Dorotée Hoste als gastvrouw bestaat het team van Taste onder meer uit de bekroonde sommelier Seppe Van Beuren. "We zijn heel blij dat Seppe ons team kwam versterken", zegt Dorotée. "Hij werd vorig jaar nog provinciaal sommelier van het jaar en heeft een mooie staat van dienst in De Bibliotheek. Zeker en vast een aanwinst voor ons team. Ook sous-chef mogen we zeker niet vergeten, want ook hij is cruciaal in het gastronomische verhaal. We zijn blij dat we met dit mooie culinaire verhaal van start kunnen gaan in een prachtig historisch pand in de Naamsestraat 62. Het was hard werken de voorbije maanden, maar we zijn klaar om Leuven naar een hoger culinair niveau te tillen." Meer info: www.leuventaste.be