Toekomstige leerlingen op bezoek in De Wijnpers

Enkele leerlingen van Vrije Basisschool Ter Bank volgen een workshop biotechniek.
Foto Vertommen Enkele leerlingen van Vrije Basisschool Ter Bank volgen een workshop biotechniek.
Provinciale school De Wijnpers organiseert nog tot en met 22 januari doe-dagen voor de leerlingen van het zesde leerjaar uit de regio. Zo'n 800 zesdejaars van 24 basisscholen zullen voor het eerst kennismaken met het secundair onderwijs. "Een recordaantal", zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

Nog tot en met 22 januari krijgt provinciale school De Wijnpers op de Mechelsevest in Leuven laatstejaars uit het basisonderwijs op bezoek. De leerlingen zullen er onder meer badzout maken in de labo's van biotechniek en gaan aan de slag met plantenbakken en gestekte planten bij Plant-dier-en milieutechnieken. Ze kunnen ook zelf lassen in de ateliers van sanitaire installaties en centrale verwarming en leven zich artistiek uit in de ateliers van beeldende kunsten. Gisteren was Vrije Basisschool Ter Bank uit Leuven op bezoek. Samen met gedeputeerde Marc Florquin volgden ze een workshop biotechniek.


"Omdat de overstap naar de grote school echt wel groot is, organiseert onze school de Wijnpers doe-dagen. De zesdejaars van de Leuvense basisscholen worden dan uitgenodigd om een bezoek van een halve dag te brengen aan de school", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.


"De doe-dagen passen binnen de studiekeuzebegeleiding en de kennismaking met technologie en techniek waar wij sterk op inzetten", vult Lut Lambert, directeur van De Wijnpers aan. "We beschikken over een brede waaier aan specifieke en uiteenlopende studierichtingen. We laten de kinderen hiervan proeven in de workshops." (BMK)