Tip voor 1 mei: de ‘basketsloefkes’ van Sam Gooris op de Vismarkt

De 1 mei-stoet in Leuven is een socialistische traditie maar er wordt ook gefeest op de dag van de arbeid. Op de Vismarkt staat onder meer Sam Gooris op het podium.
Vertommen De 1 mei-stoet in Leuven is een socialistische traditie maar er wordt ook gefeest op de dag van de arbeid. Op de Vismarkt staat onder meer Sam Gooris op het podium.
Op 1 mei – Dag van de Arbeid - wordt er niet gewerkt, maar aan activiteiten geen gebrek in Leuven. Pleinafair is toe aan de vierde editie en haalt dit jaar Sam Gooris naar de Vismarkt. “Veel te horen, veel te zien en veel te doen”, zegt Mich De Winter van sp.a Leuven.

Traditioneel is 1 mei een hoogdag voor de Leuvense socialisten. Met de verkiezingen van 26 mei zullen er uiteraard enkele politieke toespraken worden gehouden maar de ‘Dag van de Arbeid’ staat ook garant voor plezier. Zo is Pleinafair al toe aan de vierde editie en ook dit jaar is de Leuvense Vismarkt het toneel van dienst. “Veel te doen, veel te zien en veel te horen. En dat allemaal gratis, op vertoon van je goed humeur”, zegt Mich De Winter van sp.a. “Van muziek tot lekker eten en van frisse pintjes tot spelplezier voor jong en oud. Op het podium verwelkomen we dit jaar PassePartoe, Cosmo’s Foger-T, EME en DJ Magic Deef. Ook Sam Gooris komt optreden en wel van 14 tot 14.40 uur. Voor het uitgebreide programma kan je terecht op www.pleinafair.be.”

Los Callejeros

Ook PVDA maakt er woensdag een bijzondere dag van. De partij ziet 1 mei als een dag van strijd en feest. “We organiseren op de Bruul een feest voor jong en oud. Muzikaal verwennen we de bezoekers met optredens van Fa Wakkas, Los Callejeros, Discobar 7 Inch en Jan De Smet. Die laatste zal strijdliederen brengen. Ook op politiek gebied hebben we iets te bieden want we organiseren twee debatten. Hans Elsen en Jan Buelens komen praten over hoe je multinationals op de knieën kan krijgen. Jo Cottenier zal het dan weer hebben hoe waterstof het klimaat kan redden”, laat PVDA optekenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.