Tickets M-idzomer vliegen de deur uit

VEELZIJDIG VIERDAAGS FESTIVAL IN M GAAT MORGEN VAN START

M-idzomer komt er weer aan en dat betekent vier dagen lang muziek, theater en andere kunsten in de museumtuin van M.
Foto Vertommen M-idzomer komt er weer aan en dat betekent vier dagen lang muziek, theater en andere kunsten in de museumtuin van M.
Alle tickets voor M-idzomer For Kids zijn de deur uit. Minder goed nieuws voor de vele fans van Kapitein Winokio die nog geen ticket konden bemachtigen, maar het succes is uiteraard wel goed nieuws voor de organisatoren van M-idzomer. Dat festival begint morgen aan een veelzijdige vierdaagse in de museumtuin van M.

Het Leuvense festival M-idzomer is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op de cultuurkalender. Vorig jaar lokte het festival voor de meerwaardezoeker nog 6.843 bezoekers naar museum M. Dat was onder meer te danken aan straffe namen op de affiche zoals bijvoorbeeld Mark Lanegan en André Brasseur, maar uiteraard ook aan de unieke aanpak van de organisatoren. "M-idzomer legt de verbinding tussen verschillende kunsten en dat is een bijzondere formule die werkt. Zo kan je naast de optredens in de museumtuin ook het binnenprogramma ontdekken met onder meer Stijn Van de Voorde, Xander De Rycke of de documentaires van DJ LEFTO", zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a).


Na zeven geslaagde edities heeft M-idzomer zich stevig genesteld in de Leuvense zomer en dat blijkt eens te meer uit het succes van de voorverkoop voor de achtste editie, want alle tickets voor vrijdag 28 juli zijn nu al de deur uit. Helaas voor de fans van Kapitein Winokio is dat ook het geval voor M-idzomer For Kids. "Voor de andere dagen zijn er wel nog tickets beschikbaar", vertellen Mike Naert, directeur van Het Depot, en Aldwin Dekkers, zakelijk leider van M.

Het wordt een feest

Momenteel is de organisatie volop aan de slag met de laatste voorbereidingen in de museumtuin van M. De liefhebbers kunnen stilaan beginnen aftellen want vanaf morgen is het vier dagen lang cultuur boven op de mooiste Leuvense festivallocatie. "Dat deze editie een geweldig feest wordt, staat nu al vast. Niemand minder dan Tamino, Warhaus, Het Zesde Metaal, SX, Stef Kamil Carlens, Brihang en DAAU reizen af naar het eigenzinnige festival", besluit Mike Naert. Schepen Vandevoort wijst er trouwens nogmaals op dat M-idzomer veel meer is dan enkel concerten. "M-idzomer staat synoniem voor een mix van vele disciplines. Zo kunnen de festivalbezoekers meteen ook de meer dan geslaagde nieuwe collectiepresentatie in M ontdekken en de tentoonstelling van Aurélien Froment of Cécile B. Evans meepikken."


Meer info: www.m-idzomer.be