Theo Francken (40) met dood bedreigd

Dader riskeert jaar cel

Samuel V. riskeert een jaar cel voor doodsbedreigingen aan het adres van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) uit Lubbeek. 
Staatssecretaris Theo Francken (40) op zijn boekvoorstelling.
Photo News Staatssecretaris Theo Francken (40) op zijn boekvoorstelling.

Samuel V. gebruikte de website van Francken om de doodsbedreigingen te uiten. Francken diende in september 2017 klacht in tegen onbekenden. “Het is niet de eerste keer en het zal niet de laatste keer zijn. Maar bij mij is dat de standaardprocedure. Ik zal dit consequent blijven doen. Doodsbedreigingen zijn de absolute grens”, reageert Francken die zelf niet aanwezig kon zijn. 

V. deed zich in de berichten voor als een zekere ‘Geert Helsen’. “Hij schuwde het racistisch taalgebruik niet. Hij voelt zich als stront behandeld en koestert wrok. Zo dreigde hij er onder meer mee auto's in brand te steken en bommen en explosieven te gebruiken”, aldus de procureur. Ook de Oost-Vlaamse procureur des Konings Johan Sabbe kreeg bedreigingen van V en de wijkdienst van de politiezone Leuven kreeg een mail van ‘Geert Helsen’. Daarin richtte hij zijn pijlen op politie, advocaten en magistraten. 

Speurders kwamen terecht in Frankrijk aan de hand van IP-adressen gelinkt aan V. Hij zou er zich aangesloten hebben bij het Vreemdelingenlegioen volgens het Leuvense parket. De man werd eerder al veroordeeld voor verkrachting en diefstallen met verzwarende omstandigheden. De rechter velt vonnis op 7 november. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Benasque

  De dader zit veilig bij het Franse Vreemdelingenlegioen en heeft een contract van 5 jaar getekend, ons gerecht kan hem niet meer vatten. Laat hem daar afzien in plaats van hem onder te brengen in ons luxe gevangenishotel.

 • Daisy Daelemans

  Dat is geen straf en dan misschien nog vervroegd vrijkomen omdat hij zich in de gevangenis koest houd ??? Arm België

 • François Nuyts

  En dat mag zomaar vrij rondlopen ...

 • Hugo Van Haevre

  1 jaar dan moet hij zelfs den bak nog niet in, is dat een straf, blijf maar pamperen

 • Raphael Coryn

  Minstens 20 jaar.