Taxichauffeur afgeranseld voor geld: trio aangehouden

Standonckstraat in Leuven
Google Streetview Standonckstraat in Leuven

Een taxichauffeur is vrijdagnacht slachtoffer geworden van een diefstal met geweld. Ter hoogte van de Standonckstraat in het centrum van Leuven werd hij aangesproken door enkele jongeren. Die eisten meteen geld van de man. De daders schuwden daarbij geen geweld en trapten en sloegen de taxichauffeur. De gsm van de man werd uiteindelijk uit zijn achterzak ontvreemd. Daarna vroegen zijn overvallers vijftig euro om de gsm terug te krijgen. Toen de taxichauffeur weigerde, moest hij opnieuw slagen incasseren. Hij geraakte zeven dagen werkonbekwaam door de opgelopen verwondingen. 

Onmiddellijk na het voorval startte de politie een zoektocht naar de daders. Aan de hand van camerabeelden kon een gezicht op de jongeren worden geplakt. Het bleek dat ze eerder op de avond al door de anti-overlastpatrouilles van de Leuvense politie waren gecontroleerd en geïdentificeerd. Vier verdachten werden later die nacht aangetroffen in het centrum. Ze werden overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Het parket werd gecontacteerd en besliste om drie van de vier betrokkenen voor te leiden voor de onderzoeksrechter. Die liet het trio aanhouden. De lokale recherche van politiezone Leuven voert het onderzoek verder. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.