Supporters OHL geven stadion een flinke wasbeurt

Supporters van OHL poetsen de tribunes van het stadion.
Vertommen Supporters van OHL poetsen de tribunes van het stadion.
Oud-Heverlee Leuven speelt komende zaterdag zijn eerste match van het nieuwe voetbalseizoen. Dat de spelers in vorm moeten zijn staat buiten kijf, maar ook het stadion moet proper zijn voor de toeschouwers. Opvallend: de vier tribunes worden niet door een kuisploeg maar door de supporters zelf gekuist.

Een dertigtal supporters hebben vandaag de zitjes van Het King Power at Den Dreef Stadion schoongemaakt. In 2016 kuisten enkele supporters voor het eerst de tribunes en dat doen ze dus nu opnieuw. De tribunes waren naar eigen zeggen niet netjes genoeg voor de eerste wedstrijd komend weekend. “We zullen vandaag en morgen met een bende supporters poetsen, afval opruimen en vooral veel stof weghalen. We zitten er niets mee in om te kuisen, want we hebben zelf ook graag dat ons zitje proper is als we betalen om een wedstrijd te volgen”, zegt Hortense Goemans, die in het bestuur zit van de supportersfederatie en helpt kuisen. 

Vrijwilligersvergoeding

De supportersfederatie stelde zelf aan het bestuur voor om de tribunes allemaal te poetsen tegen de opening. Ook de wandelpaden tussen de zitjes worden schoongemaakt. De supporters kuisen van 9 uur ‘s morgens tot 17 uur ‘s avonds en in ruil krijgen ze een vrijwilligersvergoeding. Op die manier wil de voetbalclub de supporters nog meer betrekken. 

Morgen poetsen de supporters verder en tegen de avond zouden de tribunes weer moeten glinsteren. Zaterdag 3 augustus speelt OHL zijn eerste wedstrijd tegen Excelsior Virton. Tickets zijn nog verkrijgbaar via www.ohleuven.com
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robi Labanowski

    Woooow... Sjiek wat deze supporters voor hun club doen! Net op het nieuws was er een dame die zei dat het bezoekersvak even belangrijk is als de vakken voor de OHL supporters! RESPECT