Supporters OHL brengen pakkend eerbetoon aan overleden voorzitter

Kippenvel op de tribunes van voetbalclub OHL zaterdagavond. Supporters zorgden voor een pakkend eerbetoon aan hun overleden Thaise voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha, die vorige week om het leven kwam bij een helikoptercrash in het Engelse Leicester.
Supporters kregen een zwarte rouwband om de arm.
KAR Supporters kregen een zwarte rouwband om de arm.

Supportersclub Louvaniste had vooraf opgeroepen bloemen neer te leggen aan de ingang van het stadion, een oproep waarop tientallen supporters ingingen. Ook het rouwregister kon nog getekend worden. Iedere bezoeker kreeg een rouwband om de arm, net als alle OHL-spelers. De stadionspeaker liet voor de aanvang van de match overigens duidelijk verstaan “dat de visie van Vichai op OHL uitgevoerd zal worden”. 

Minuut stilte

De wedstrijd tegen hekkensluiter Tubeke begon met een indrukwekkende minuut stilte gevolgd door applaus. In de zestigste minuut van de match werden in tribune 4, plek van de spionkop van OHL, de stadionlichten gedoofd en staken de supporters zelf lichten aan met hun gsm’s.

Na afloop van de match, die OHL met 4-1 won, weergalmde ter ere van de overleden voorzitter uit de boxen “You’ll never walk alone”. Dat werd massaal meegezongen. “Het was een bewogen match en eerbetoon aan de ‘Boss’. Ik ben fier op onze spelers. En ook belangrijk was de steun van de supporters die onze ploeg vooruit stuwden", vatte supporter Peter Desmet van Louvaniste samen. 

Veel bloemen en aandenkens  aan het stadion.
KAR Veel bloemen en aandenkens aan het stadion.
In de zestigste minuut ging het licht uit in tribune 4 en schenen de supporters met het licht van hun gsm.
KAR In de zestigste minuut ging het licht uit in tribune 4 en schenen de supporters met het licht van hun gsm.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.