STUK RE-START lokt 2.825 bezoekers

Kunstencentrum STUK heeft het nieuwe seizoen afgetrapt met een 36 uur non-stopfestival. Het gevarieerde programma bracht 2.825 cultuurliefhebbers op de been.
Kunstencentrum STUK in Leuven begint aan een nieuw boeiend cultuurseizoen.
Vertommen Kunstencentrum STUK in Leuven begint aan een nieuw boeiend cultuurseizoen.

Hoogtepunt van het festival was ongetwijfeld de Japanse geluidskunstenaar Asuna die met zijn 100 Keyboards een betoverende soundscape creëerde. De Nederlander Philip Vermeulen blies het publiek dan weer compleet van de sokken met zijn monumentale druminstallatie Boem Boem, een soort tennisballenkanon dat live techno produceert. 

Geluidsprogrammator Gilles Helsen introduceerde eveneens een geslaagd concept en leidde de bezoekers langs een parcours van concerten, dj-sets, immersieve geluidskunstwerken en een lecture-performance over luisteren. Het muzikale luik werd afgewisseld met een geslaagde voorstelling van Clément Layes. “Net als tijdens RE-START zal STUK het komende seizoen naast Dans en Beeld ook het luik Geluid prominent naar voren schuiven. De mooie cijfers van RE-START tonen aan dat daar wel degelijk muziek in zit”, aldus de programmatoren.

Meer info: www.stuk.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.