Studentendag Zorg Leuven maakt leerlingen warm voor job in de sector

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Zorg Leuven een Studentendag. Leerlingen die in het secundair onderwijs de richting verzorging volgen, werden warm gemaakt voor een job bij Zorg Leuven.

Tijdens de studentendagen worden de leerlingen ondergedompeld in de dagelijkse praktijk van een woonzorgcentrum, de thuiszorg en een kinderdagverblijf. Een 80-tal leerlingen van het Koninklijk Atheneum Redinghof en het Sint-Angela Instituut gingen in gesprek met de bewoners van woonzorgcentrum Ter Putkapelle en speelden samen met senioren spelletjes op de belevingstafels.

“Twee medewerkers van de thuiszorgdienst gaven ook tips en lieten de leerlingen tijdens rollenspelen zelf ervaren hoe te reageren in moeilijke situaties”, zegt Sander Van Garsse, directeur in Ter Putkapelle. “De kinderbegeleidster gingen dan weer aan de slag met hun pedagogische visie en daagden de leerlingen uit om hun omgeving vanuit het perspectief van een kind te bekijken tijdens een fotochallenge.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.