Studente (23) wil ontsnappen aan appartementsbrand in Heverlee en komt dodelijk ten val

Vertommen
Bij een brand in een appartementsgebouw in Heverlee (Leuven) is afgelopen nacht een 23-jarige studente uit Sint-Joris-Weert, een deelgemeente van Oud-Heverlee, om het leven gekomen. 

Bij een brand in een appartementsgebouw op de Naamsesteenweg in Heverlee is vannacht een jonge vrouw van 23 jaar om het leven gekomen. Het vuur ontstond rond 4 uur in een appartement op de bovenste, vijfde verdieping. In het appartement sliepen op dat moment twee jonge vrouwen. Ze werden gewekt door de rook en kropen op een plat dak naast het appartement. De meisjes verwittigden zelf de hulpdiensten. Volgens de eerste verklaringen wilde één van de meisjes zich dan vanuit het raam via de vensterbank naar een verdieping lager laten zakken. Het slachtoffer, een 23-jarige studente uit Sint-Joris-Weert, viel echter en overleed door deze val vanaf de vijfde verdieping. Haar vriendin, eveneens 23, de bewoonster van het appartement, werd even later door de brandweer gered van op het platte dak.

Het parket, de wetsarts, het labo en de branddeskundige kwamen in de vroege ochtend ter plaatse. De wetsarts concludeerde dat het dodelijke slachtoffer overleed door de impact van de val. De branddeskundige verklaarde dat de brand ontstond ter hoogte van de zetel van het uitgebrande appartement. Alles wijst op een accidentele brand. Later vandaag zullen het labo en de branddetectiehond nog ter plaatse gaan om verder onderzoek te verrichten. Het 4de en 5de verdiep van het appartementsgebouw zijn voorlopig niet meer toegankelijk. Bewoners van de eerste 3 verdiepingen mochten deze middag wel weer naar huis.

Vader reageert aangeslagen

De vader van de overleden studente reageert aangeslagen: “Het was zo een lief meisje, ze woonde nog thuis bij mij. Ze is hier gisterenavond rond 22 uur vertrokken met een vriendin, tot dan hebben zij hier nog samen gestudeerd. Omdat ze examen hadden vandaag, gingen ze samen op het appartement van haar vriendin in Heverlee slapen vlakbij de hogeschool.”

“ Rond vier uur werd ik wakker van veel geschreeuw en een luide plof, zegt buurtbewoner Ludwig Coppens. “Ik keek uit mijn raam en zag een meisje op de grond liggen, er was veel bloed. Toen ik buiten kwam zag ik nog een meisje op het platte dak, ze was in paniek en wou naar beneden springen om aan het vuur te ontsnappen. Ik heb haar proberen kalmeren, overtuigd om niet te springen en te wachten op de brandweer. Gelukkig waren zij snel ter plaatse om haar van het dak te redden.” 

Op Campus Proximus van de UCLL in Heverlee, waar de studente studeerde, is een rouwregister geopend.

Ooggetuige Ludwig Coppens
vertommen Ooggetuige Ludwig Coppens
Jonge vrouw overlijdt bij appartementsbrand op de Naamsesteenweg in Heverlee
vertommen Jonge vrouw overlijdt bij appartementsbrand op de Naamsesteenweg in Heverlee
Het labo kwam ter plaatse
vertommen Het labo kwam ter plaatse6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carine Grooteclaes

  Heel aangedaan . Waarom moest je zo jong heengaan Marie? We zullen je allemaal missen ❤

 • luc meeus

  En die verplichte rookmelders? Hebben die hun werk niet gedaan? Waren die aanwezig?

 • bart herbots

  Ocharme Marie we zullen aan u denken. We gaan u missen in de brasserie waar je altijd opgewekt aan het werk was RIP

 • Pierre Jacobs

  Norbert Bauwens "een niet brandbare touwladder" inderdaad en dat zou veel nuttiger zijn dan een brandblusser in de wagens

 • Norbert Bauwens

  Ieder appartement zou moeten beschikken over een niet brandbare touwladder die in geval van nood naar buiten kan gehangen worden. Ui de 5de verdieping springen is niet direct de ideale oplossing. Sterkte aan de familie.