Strooidiensten rijden uit om 3 uur

De strooiwagens van de stad Leuven rijden vannacht om 3 uur al uit om preventief te strooien op de wegen. Dat laat schepen Thomas Van Oppens (Groen) weten naar aanleiding van de voorspelde sneeuwbuien.
Er wordt vannacht opnieuw sneeuw verwacht in de regio Leuven.
Vertommen Er wordt vannacht opnieuw sneeuw verwacht in de regio Leuven.

“De strooiwagens zullen inderdaad vanaf 3 uur preventief strooien om de wegen en fietspaden sneeuw- en ijzelvrij te houden”, aldus schepen van Stadsreiniging Thomas Van Oppens (Groen). “De strooidiensten zullen zo’n 15 ton zout gebruiken. In Leuven wordt omstreeks 4 uur lichte en omstreeks 6 uur zwaardere sneeuwval verwacht. Mocht de sneeuwval vroeger komen volgens de weervoorspellingen dan zullen de strooiwagens al eerder uit rijden. Het stadsbestuur heeft aan het Agentschap Wegen en Verkeer ook gevraagd om de fietspaden langs de gewestwegen en de ring sneeuw- en ijzelvrij te houden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.