Strijd tegen overlast in Leuvense uitgaansleven: politie legt zeven dronkaards te slapen in cel

Illustratie PZ Leuven.
Vertommen Illustratie PZ Leuven.
Twaalf amokmakers zijn afgelopen weekend opgepakt in de strijd tegen overlast in het uitgaansleven in Leuven. Negen van hen werden opgesloten. Dat meldt de Leuvense politie.

Het is de lokale politie menens in de strijd om de overlast in het uitgaansleven in het stadscentrum van Leuven aan te pakken. Zeven fuifgangers die het voorbije weekend passanten lastigvielen of in dronken toestand slapend op een bank of terras werden aangetroffen, moesten de nacht doorbrengen in de cel. Hetzelfde lot ondergingen twee twintigers uit Leuven die interventies van de politie verstoorden, ook zij mochten enkele uren afkoelen in de cel.

Drie andere jongeren werden door de overlastpatrouilles opgepakt en beboet wegens ordeverstoring. Eén van hen, een minderjarige uit Diest, was in het bezit van verschillende hoeveelheden drugs. Hiervoor werd een apart proces-verbaal opgesteld. Agenten van de verkeerspolitie plukten in de Brusselsestraat dan weer een bestuurder uit zijn voertuig. Hij reed met een snelheid van 100 kilometer per uur in de zone 30.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.